Японските търговци намаляват цената на Radeon Vega 64

В раздел: Новини от на 4.09.2017, 3,053 показвания

“Месинджърът” на продажбите на дребно на японския пазар, в лицето на AKIBA PC Hotline, съобщава за не съвсем обичайно явление, наблюдавано в магазините в периода на анонса на новите продукти на AMD. Високите цени в японските магазини на процесорите AMD Threadripper, са принудили доста потребители да се ориентират към чуждите онлайн магазини. В резултат на това, японските търговски мрежи не само са намалили цените на дадените процесори, но са готови и да предоставят някаква компенсация, която ще обявят през тази седмица.

Освен това, видеокартите Radeon RX Vega 64 в японската търговска мрежа, също са поевтинели с 8%, буквално за няколко дена. По-запознати смятат, че тази посока на цените е в резултат на търсене на равновесие при търсенето и предлагането. Британските онлайн магазини също показват някакво подобрение на ситуацията с наличността и цените на новите карти от тази серия. Искрено се надяваме “слънце да изгрее и в нашия двор” и скоро на родния пазар да видим наличности и по-нормални цени на Radeon Vega.

Източник: Overclockers.ru


Етикети: , , ,3 коментара

  1. 1 SEPULTURA // 04.09.2017 в 12:44

    С тези параметри и възможности скоро ще почнат да я слагат и в пакети “Кроки”. Кой луд ще я купи тая печка на тази цена?! Даже и болните АМД фенове не са чак толкова луди,че да прахосат пари за това “нещо” само заради бранда :D

  2. 2 nVidia FTW // 04.09.2017 в 22:34

    На кой му трябва Жега докато има GTX (:

  3. 3 Nvan // 10.09.2017 в 23:23

    AMD another massive disappointment

Коментари: