Процесорите AMD Zen 2 ще са с увеличена тактова честота и подобрена производителност

В раздел: Новини от на 5.09.2017, 3,672 показвания

В YouTube канала на Jocker Productions се появи интересно видео с интервю на шефа на маркетинга на настолните процесори и платформи в AMD, Дон Волигроски (Don Woligroski). Интервюто е взето по време на събитието PAX West в Сиатъл и в него се засяга въпроса за очакванията от бъдещите процесори AMD Zen 2.

Според Дон Волигроски, първото поколение на Zen – AMD Ryzen -, е възможно най-лошият сценарий, който може да се случи относно производителността на архитектурата: комбинация от нова архитектура и нов технологичен процес. Така, че най-лошият сценарий, се е оказал всъщност доста добър – това поколение процесори е способно да покорява честота от 4.0 GHz. Инженерите на AMD, в момента работят над подобряване на честотния потенциал и единичната производителност за такт.
От видеото се разбира, че масираният натиска на CPU пазара от страна AMD, ще продължи и през 2018 г. и те имат още хубави неща, които да покажат.
От AMD са убедени, че насищането на пазара с процесори с много ядра, ще оформи тенденция, която няма как да отминат разработчиците на игри и ще започнат да оптимизират своите енджини за многоядрени процесори. Разбира се това не може да се случи моментално, но до няколко години, гейминга ще се измени до неузнаваемост. Дон Волигроски казва, че разработчиците на игри усилено работят и скоро процесорите с 6 и 8 ядра ще продемонстрират своите възможности. А след пет години е напълно възможно процесори с възможност да изпълняват 64 нишки код, да станат стандарт.


Етикети: , ,4 коментара

 1. 1 spec // 05.09.2017 в 15:44

  Ako са и по-евтини, еш-а няма да имат!

 2. 2 oppsy // 05.09.2017 в 17:51

  Г-н Кълър дойде и направи нещо. Тръгна си и няколко години ще лежат на стари лаври.

 3. 3 Станислав // 05.09.2017 в 19:20

  Наплно нови и за пръв път използвани технологии като SMT, инфинити фабрик, нов производствен процес, нов контролер на паметта… Напълно естествено е да не са оптимално направени и да има много сериозен скок в следващата ревизия на процесора.

 4. 4 Пламен // 06.09.2017 в 17:28

  “А след пет години е напълно възможно процесори с възможност да изпълняват 64 нишки код, да станат стандарт.”
  Стандарт за какво? Няма начин след 5 години масово да се ползват 64 нишкови процесори, освен ако не измислят как едно физическо ядро да го направят повече от две логически ядра. И пак какъв ще е тоя софтуер с тези слаби много ядрени процесори, че да му трябват поне 64? Към днешна дата колко ли се води стандарта?

Коментари: