Българинът Иван Иванов стана шампион по DOTA 2 с подкрепата на AOC

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 25.09.2017, 2,713 показвания

Година на успешно партньорство между AOC и Team Liquid
През септември се навършва една година от старта на едно изключително партньорство – това между водещата марка гейминг монитори AOC и най-коментирания отбор по eSports през 2017 г. – Team Liquid. Както самите играчи на международния тийм отбелязват, „мониторът е един от най-важните елементи от арсенала на всеки геймър“, защото неговата честота на опресняване може да има решаваща роля за загубата или победата в играта.
„Нашите играчи трябва да тренират с най-съвременното оборудване и за нас това винаги е било приоритет. По тази причина направихме внимателен подбор на потенциалния ни партньор за мониторите.“ – казва основателят и съсобственикът на Team Liquid Виктор „Nazgul” Гуусенс. „От самото начало на преговорите и двете страни бяха на мнение, че качественият монитор е изключително важна част от геймърската екипировка. От AOC подчертаха, че този стандарт за качество е точно толкова важен за тях, колкото и за нас“ – допълва той.
AOC са избрани за официален партньор на Team Liquid, след като предоставените от компанията 144 херцови монитори с лекота преминават тестовете на отбора по CS:GO – най-интензивната и изискваща бързи реакции видеоигра в електронните спортове. Година по-късно това сътрудничество активно допринася за покоряването на върховете в професионалния гейминг.

Преди месец отборът на Team Liquid, в който участва и българският играч Иван Бориславов „MinD_ContRoL” Иванов, стана шампион на най-големия турнир по DOTA 2 – The International 2017. На финала на състезанието, което се проведе в Сиатъл през август, той постигна епична победа срещу китайските си съперници от Newbee с 3:0. Решителната битка донесе на Иванов и съотборниците му награда от 11 милиона долара пред очите на 17 хиляди зрители в зала „Key Arena“ и на още 5 милиона, които проследяваха събитието онлайн.

„За мен лично победата означава да получа награда и признание за всички положени усилия през годините. За моя екип това е най-големият успех в нашата история и всички сме щастливи и благодарни да бъдем част от този невероятен успех“ – заяви Иван Бориславов „MinD_ContRoL” Иванов след победата. „Що се отнася до България, наистина съм изумен от цялата подкрепа, която идва от там и се надявам, че ще можем да се отблагодарим като продължаваме да побеждаваме. Мисля, че това може бъде мотивиращо за младите геймъри, които имат възможност да видят какво е възможно вече в електронните спортове и какво страхотно бъдеще ни очаква.“


Етикети: , , , ,3 коментара

  1. 1 DeepShadow // 25.09.2017 в 15:05

    Браво на нашето момче…

  2. 2 Сашо // 25.09.2017 в 15:26

    Направо ме хваща яд, че се занимавам с глупости вместо да си бях играл компютърни игри през цялото време.

  3. 3 Рсс // 27.09.2017 в 21:40

    То от всяко дърво свирка не става

Коментари: