Atari® разкри подробности за своя Ataribox

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 27.09.2017, 2,532 показвания

Новата игрална конзола разчита на технология на AMD

26 септември 2017 г.Atari®, един от водещите производители на интерактивни развлечения, обяви допълнителна информация за Ataribox. Новият продукт на компанията ще предложи игри и още забавления в дома.

Ataribox е с уникален дизайн, повлиян от популярни продукти като Atari 2600. В технологичен аспект устройството разчита на къстомизиран AMD процесор с Radeon графика. Ataribox ще даде на своите притежатели не само възможността да играят – приставката ще осигури пълноценна PC работа с домашния телевизор и ще включва също приложения за стрийминг, за работа в социалните мрежи, сърфиране в интернет и слушане на музика.

Ataribox ще работи с Linux OS и потребителски интерфейс къстомизиран за телевизор. Приставката ще стартира с голям каталог от класически игри на Atari и текущи заглавия от редица студиа за игри. С отворената природа на операционната система играчите ще имат достъп до съвместими игри от други платформи. Ataribox ще бъде достъпна тази есен посредством Indiegogo платформата за групово финансиране (crowdfunding), а глобалната премиера е планирана за пролетта на 2018 г. Очакваната цена ще бъде от порядъка на 249-299 щатски долара в зависимост от конкретните издания и конфигурации на паметта.


Етикети: , ,Един коментар

  1. 1 Гого // 28.09.2017 в 09:47

    Мирише ми на поръчков вариант на Raven Ridge, демек Райзен, с вградена Вега графика. Общо взето, ще е готина кутийка, с доста богати възможности и носталгична визия. Дано и цената да е достъпна. Предвид набора на хадуера и вграденото на процесорната подложка видео, не би трябвало да е твърде скъпо устройство. Не знам дали е правилно да се нарича просто конзола, предвид разнообразието на функции.

Коментари: