AMD HEDT платформата получи поддръжка на NVMe RAID

В раздел: Новини от на 28.09.2017, 2,582 показвания

Преди броени дни, от AMD актуализираха драйверите и фърмуера на HEDT платформата си за процесорите Threadripper, базирана на чипсета X399. В това обновление платформата получи поддръжка на NVMe RAID нещо, което бяха пропуснали от AMD при стартирането и.
Очевидно, немският овърклокър Der8auer е бил от първите, които са получили тази актуализация, защото още на 25 септември (официалната дата на обновлението), той е публикувал видео в youtube на осем NVMe устройства, свързани в RAID масив. За съжаление, много бързо след това, на видеото е бил сменен статуса на публично и вече не е достъпно за широката аудитория.
Колегите от Hardocp, са били в точното време, на точното място и са успели да го видят и да направят няколко скрийншота.

 

 

Както се вижда, действието се развива върху дънна платка на ASUS с чипсет X399, принадлежаща на ROG серията им. С помощта на две PCIe карти-адаптери ASUS Hyper M.2 X16, Der8auer е успял да инсталира осем NVMe SSD устройства. От снимката се вижда, че това са устройства на Samsung, но не може да се определи кой точно модел е използван (960 Pro или 960 EVO), както и обемът им на съхранение.

 

 

Това едва ли е толкова интересно, колкото постигнатата скорост на трансфер от 28 GB/s, измерена с Iometer.


Етикети: , , , , ,Коментари: