Слайд на Intel показва предстоящи техни мобилни процесори с графика AMD Vega

В раздел: Новини от на 10.10.2017, 4,348 показвания

 

Доскоро се носеха слухове, че Intel ще използва вградено графично решение на AMD в бъдещи свои процесори, но това беше отречено от страна на Intel. Сега обаче, има изтекъл слайд от презентация на Intel, на който се вижда съвсем друго. Сделка между Intel и AMD е възможно да има, тъй като този слайд демонстрира мобилни процесори на Intel с вградена AMD Vega графика. Най-напред трябва да се отбележи, че слайдът, който е изтекъл е толкова малък, че е трудно да се разберат подробности. Това, което се чете на него е “Vega Inside, Mobile Performance Outside”. Интересно е, че на първа позиция стои думата Vega, която е позоваване на архитектурата AMD Vega, но по-изненадващото в случая е, че Intel отрече каквито и да били разговори с AMD, свързани с кръстосаното лицензиране на графичната технология на AMD. Сега този слайд показва една съвсем различна история, а именно, че Intel може да работи с AMD и да използва техни технологии за обработка на графични изображения (RTG графични технологии), в предстоящите си мобилни процесори.
В момента семейството от осмо поколение процесори Intel Coffee Lake използва същото графично ядро, като на Kaby Lake, но от Intel все още не са представили пълната си мобилна линия процесори, която ще включва Coffee leak-H, както и процесорите Cannon Lake, които ще дойдат под марката на Y-серията (също маркирана като осмо поколение) през следващата година и ще използват подобрен 10 nm процес. И за двете фамилии процесори – Coffee Lake-H и Cannon lake-Y – , трябва да знаем едно нещо. Тези процесори са проектирани за мобилния пазар и те са перфектни кандидати за продуктите, за които се отнася този слайд.
Intel, използвайки в слогана си израза “Vega inside”, не означава непременно вградено в процесора графично ядро. Може просто да става въпрос за използване на Vega графични решения при лаптопи с техни процесори.

Източник: wccftech


Етикети: , , , , , ,9 коментара

 1. 1 SEPULTURA // 10.10.2017 в 12:03

  А дали не е просто шега скалъпен на фотошип?! :)

 2. 2 SEPULTURA // 10.10.2017 в 13:23

  И вземете направете опция за редакция на коментарите,че правя накви супер тъпи грешки (от дебели пръсти хаха) и ме дразнят супер много,но не мога да ги оправя :D

 3. 3 INTERVAL78 // 10.10.2017 в 14:00

  Пълна лъжа това не го вярвам.Интел да клекнат за каквото и да е и то на АМД хм.
  Ако е така е похвално.Така и не се научиха да правят сносни видео решения,Само с някакви скъпи процесори се ежат.Палячовци…..

 4. 4 Сашо // 10.10.2017 в 14:04

  Ако е в процесора би лило много изненадващо за мен. От друга страна, ако няма интеграция с процесора, би било странно интел да говорят за това. Ако е така, би могло да се очаква и по-добра поддръжка на линукс драйверите предполагам.

  Също е възможно да искат да гепят малко ноу-хау, че така и не можаха да направят революционно видео тези хора.

 5. 5 Секи // 10.10.2017 в 15:32

  Знаеш че правиш грешки – прочитай 2 пъти преди публикуване и съкращаваш малко. Вече ще сънувам следващата конзола с Интел процесор май.

 6. 6 babaqga // 10.10.2017 в 17:15

  Аз момичета минавам на IBM и повече няма да се занимавам с глупости. Майкрософт също иска да скъса с хардуерното си подразделение заради Интел и АМД … Санди Бридж е първата процесорна архитектура която изкара на загуба концепцията за масов компютър по принцип! Най-любопитно е дали протагонистите на Скорсезе ще ги накажат? Според мен НЕ! А АМД са нещо …

 7. 7 Nichi // 10.10.2017 в 20:47

  Е имат ирис, и и7 с ирис вадеше по добри кадри от а10-6800 пък и даже май и от по следващите модели.
  Само дето цената е много солена.

 8. 8 Бат Илия // 10.10.2017 в 23:32

  Аййде сини и червени да си стиснат ръцете мир и разберателство настъпи…за 2-3месеца.

 9. 9 Ах-че // 16.10.2017 в 20:08

  Е това ако не е мафия…. Всичко е уговорено – точно като в БГ :) Да сме живи и здрави да го доживеем това :)

Коментари: