Производителите на графични карти увеличават своите доставки

В раздел: Новини от на 20.10.2017, 3,224 показвания

Според DigiТimes, производителите на графични карти са оптимисти по отношение на реализирането на продуктите си в “минното дело” и увеличават доставките на видеокарти. Понастоящем, за добиването на повечето криптовалути се използват видеокарти, които използват GPU архитектурите на AMD и NVIDIA. След големият бум на търсене и последващ отлив от преди няколко седмици, цените на графични карти се стабилизираха и даже може да се каже, че се наблюдава и понижение. Тази тенденция обаче е на път да се промени, защото цените на някои криптовалути отново тръгнаха нагоре и продължават своето нарастване, независимо от предприетите мерки и становищата на правителствата на Китай и Русия, като това ще доведе до ново повишено търсенето на графични карти.

 

Показателно е, че дори ASUS, които са смятани за “консерватори” в това отношение, също разширяват своите доставки. Според тях, най-малко до края на годината ще има повишено търсена на графични карти.
Най-агресивните в бранша, като Gigabyte, Micro-Star International (MSI), TUL, Colorful и Galaxy Microsystems, отчитат доста добри приходи и повишен ръст на бизнеса си, заради търсенето на графични карти за “миньорска дейност”.


Етикети: , , , , , , , , , , ,2 коментара

  1. 1 Сосос // 20.10.2017 в 11:03

    въпроса е от къде знаеха че трудността ще падне наполовина и единствената причина че биткойна расте е обръщението му от етера. всичко е самоизпълняващо се пророчество. тази графика наистина казва доста работи. но пирамидата е в стъпаловидната трудност която не е изобразена тук. тя гарантирано ще се качва и копачите ще бъдат притискани да качват и да обръщат в биткойн, просто преди няколко дни удобно за тях трудността се върна на нива преди една година.

  2. 2 ос // 21.10.2017 в 08:05

    *поправка положението e върнато 2 месеца назад. когато си спрях копачите. отдела им за предсказване на пазара не знам от къде има такива очаквания. непонятно.

Коментари: