Двуканален комплект памет ADATA XPG Gammix D10 DDR4-3000

В раздел: Ревюта, статии и ръководства от на 12.12.2017, 8,668 показвания
Страница от ревюто: 1 2 3 4


Може да се каже, че тази година е преломна по отношение на използването на памет DDR4. След като преди две години Intel проправиха пътя на паметта DDR4 с фамилията процесори SkyLake, то през пролетта на тази година и AMD внедри използването и в новата си архитектура Zen, като по този начин DDR4 вече се наложи като стандарт за всяка модерна настолна платформа. Това обаче доведе и до негативен ефект – увеличи се търсенето на модули памет DDR4 и цените тръгнаха нагоре. Разбира се, ако трябва да сме коректни, е редно да кажем, че от година насам има поскъпване на всички видове памет, но просто при DDR4 тези два компонента се наслагват.

Макар, че настолният сегмент вече изцяло използва памет DDR4, платформите на AMD и Intel работят с нея по различен начин. Става дума за „по-специалните”, овърклокърски модели, които поддържат профили XMP, а не за обикновените модули памет DDR4 . Все още (по разбираеми причини) болшинството подобни модули са оптимизирани за платформите на Intel, поради което и потребителите на AMD ще трябва да се примирят с този факт. Такъв е и този DDR4 двуканален комплект памет на ADATA (2×8 GB), с който ще ви запознаем, независимо, че претендира да работи еднакво добре и на двете платформи. Това е двуканалният комплект ADATA XPG Gammix D10 DDR4-3000. Въпреки, че е маркиран само като 3000MHz, което не е кой знае колко впечатляваща честота в днешно време за памет DDR4 , той е доста интересен заради цената* си , която е в по-бюджетната част на пазара.

*цените на паметите в момента са много динамични, поради което не можем да твърдим със сигурност каква е актуалната цена на конкретният комплект на ADATA.Всички страници от статията:

  1. Въведение
  2. A-Data XPG Gammix D10 DDR4-3000
  3. Тестова система и резултати
  4. Заключение


Страница от ревюто: 1 2 3 4
Етикети: , , , , ,Коментари: