Нови, не референтни модели Radeon RX Vega от Gigabyte и PowerColor

В раздел: Новини от на 29.11.2017, 4,157 показвания

Вакумът от липсата на не референтни модели на Radeon RX Vega, започва постепенно да се запълва. В надпреварата в тази пазарна нисша вече се включват Gigabyte и PowerColor (TUL Corporation).
Gigabyte обявиха тяхната нова Vega-базирана серия Radeon RX Vega Gaming OC WindForce 2X Series. Тя се състои от два нови модела RX Vega 64 WindForce 2X и RX Vega 56 WindForce 2X. Те съчетават PCB с изцяло собствена разработка и голям охладител WindForce 2.

Охладителят е с разглобяема конструкция и е съставен от кожух, стек алуминиеви ребра, които охлаждат топлинните тръби и два 100 mm вентилатора. Топлинните тръби са с диаметър 8 mm и контактуват директно с GPU и HBM2 паметта, докато базовата плоча служи за пренасяне на топлината от VRM блока до тях. Към охлаждането е включена и задна охлаждаща плоча, която е снабдена с топлинна тръба и централна медна плочка, която отвежда топлината директно от PCB посредством електрически непроводима термо паста. Вентилаторите развъртат чак когато температурата достигне определена граница, като и двата обдухват алуминиевите ламели, но се въртят в различни посоки. Не референтното PCB е с 13-фазно захранване и използва две захранващи 8-пинови PCIe гнезда. И двете карти пристигат фабрично овърклокнати, като тактовата честота на GPU достига до 1560 MHz, но за сметка на това тактовата честота на HBM2 паметта остава непроменена спрямо референтната стойност. И двете карти разполагат с три порта DisplayPort 1.4a и един HDMI 2.0.

TUL Corporation (PowerColor) също пуска два нови модела PowerColor Red Devil RX VEGA 64 и Red Devil RX VEGA 56, които също са с не референтен дизайн. И двете карти използват не референтен дизайн на PCB, като са снабдени с 12-фазен регулатор на напрежението и се захранват от две 8-пинови захранващи PCIe гнезда.

Охлаждането е базирано на стандартната конструкция – стек алуминиеви ламели, които охлаждат топлинни тръби. Топлинните тръби са пет на брой, като четири са с диаметър 6 mm и една с диаметър 8 mm. Охладителят е снабден с кожух и три 80 mm вентилатори, които са със съчмени лагери за по-дълъг живот. Според PowerColor, вентилаторите издържат четири пъти повече от стандартните вентилатори. Докато температурата на GPU не достигне 60C, вентилаторите не въртят. Към охлаждането има и задна плочка, която обаче е един обикновен алуминиев панел. Интересна особеност е наличието на три режима на работа на BIOS на видеокартите – стандартен, тих и овърклок. И двете карти са снабдени с три порта DisplayPort и един HDMI.


Етикети: , , ,4 коментара

 1. 1 Сашо // 29.11.2017 в 17:35

  “… PCB с изцяло собствена разработка …”

  Защо трябва да ме вълнува дали PBC-то е собствена разработка или не? Какво значение има?

 2. 2 win95 // 02.12.2017 в 15:53

  Ако референтната платка има изразени положителни или отрицателни качества,свързани най-вече с VRM,определено е важно да се знае дали въпросната карта използва това PCB или не.Също така платката е фактор,ако поискаш да монтираш воден блок на картата.

 3. 3 Иван // 03.12.2017 в 02:16

  Защото това вдига цената :)

 4. 4 Мементо // 07.12.2017 в 12:52

  Тия дебили от гигадръв си правят та**к с хората, тоя охладител е на ниво Polaris, предвид какъв им е охладителя за 1080TI е ясна работата, дано не им купи никой тяхната Жега, че не заслужават.

Коментари: