Модната дънна платка MSI Z170A Xpower Titanium работи с Intel Core i3-8350K

Модната дънна платка MSI Z170A Xpower Titanium работи с Intel Core i3-8350K

В раздел: Новини от на 5.12.2017, 4,248 показвания

Беше въпрос на време “невъзможното” (според Intel) да се случи – дънна платка с чипсет Intel Z170 беше модната да поддържа процесора Core i3-8350K на Intel, който принадлежи към последното поколение процесори на компанията. Разбира се този мод не е перфектен, но това е само началото и е въпрос на време да се изгладят всички бъгове. Тази модификация е направена от потребител на ресурса Baidu, който е публикувал снимки и валидация на CPU-Z на “невероятната” комбинацията от дънна платка и процесор. Това е постигнато, чрез модификация на фърмуера и по-конкретно на микрокодовете и то от хора, които не са инженери на Intel. Поради тази причина има бъгове, като например IGP не работи, както и основния PCIe слот.

 

Тази новина идва, след като стана ясно, че няма никаква сериозна причина дънните платки базирани на по-старите чипсети (Z170/Z270), да не могат да поддържат последното поколение процесори Intel Coffee Lake. Независимо, че процесорите Coffee Lake са пакетирани в цокъл LGA 1151, поради разбираеми причини от Intel не са им осигурили поддръжка за по-старите си платформи в лицето на чипсетите Z170 и Z270. Това налага закупуването и на нова дънна платка (доста познат сценарий при Intel). Изглежда корпорацията не може да приеме факта, че заради сериозната конкуренция от страна на AMD с процесорите им Ryzen, се налага да намалят баснословните цени на техните процесори и за да компенсират “загубите” от това, са решили да лишат предходните платформи от поддръжка. За да замажат цялата тази история, впрегнаха целият си PR ресурс, за да ни “убеди”, че новото им поколение процесори е несъвместимо със Z170/Z270. Но както една наша поговорка гласи “На лъжата краката са къси”. Фактът, че този мод е направен на дънна платка със Z170, а не със Z270, е доста красноречив и показва, какви “игрички” играят големите технологични компании. Затова винаги трябва да приемаме с достатъчна доза скептицизъм това, което ни казват.

По материали на: Techpowerup и Videocardz 


Етикети: , , , ,10 коментара

 1. 1 nv // 05.12.2017 в 10:56

  Intel да слизат все по-надолу и да продължават да губят пазарен дял навсякъде. Арогантната им алчност заслужава масов отлив на потребители.

 2. 2 tayrun // 05.12.2017 в 14:03

  Тази новина ме накара да се почуствам едно такова хубаво.. [Горд Интел 4790s потребител]

 3. 3 abbi // 05.12.2017 в 19:38

  6 ядрените имат по-високи изисквания към захранването, то ще работи, ама ще обгори в един красив момент особено ако попадне в ръчичките на der8auer, а ние не искаме това. Всичко скача с 50% благодарение на AMD. и догодина +33% с още 2 ядра. Така че има още да сменят сокети за което ASUS и GIGABYTE ще са особено признателни, да не забравяме и DDR5. И чак като вградят чип сета в процесора и тогава може да се купува на сигурно иначе си бъдете готови всяка година по нещо.

 4. 4 X // 06.12.2017 в 00:05

  Аз заради това си купих Ryzen 7, а не Intel.
  Просто AMD в момента предлагат по-добрият продукт, като цената е по-приемлива от Intel.

 5. 5 Мементо // 06.12.2017 в 13:46

  Хах има хора дето пазариме AMD, още от първите разработки на гения Jim Keller К7, и така през годините и К8 и К10, че дори смятания от много за боклук Булдозер, ама поне знаехме, че интел са си алчни мръсни гадове и за това и не сме мислили за техни процесори, точно ето заради тези (а и още много)простотии и наглост, историята при NV е подобна.
  =
  Човека над мен, кое му е гордото да имаш процесор, дето трябва да му махаш капачката знаеш защо.

 6. 6 DoC // 08.12.2017 в 20:14

  Макар всичко в статията да е вярно, стилът въобще не е подходящ. Прилича на надраскана статийка за някой жълт вестник с лъжлива сензация. Абсолютно непрофесионално според мен. Дори ми е трудно да проумея как и защо е така.

 7. 7 Denislav Slavchev // 10.12.2017 в 18:17

  При NV изобщо историята не е същата, защото каквото и да си говорим AMD нямат продукт с който адекватно да се конкурират с тях. Тоест не можаха да извядят “графиния райзен”.
  Не мисля че трябва да се абсолютизират нещата защото в момента с Coffee Lake Intel наистина къртят здраво с цени, но това е благодарение именно на адекватната конкуренция на AMD. ;)

 8. 8 babaqga // 10.12.2017 в 21:44

  Естествено пълно е с бъгове поради несъвместимост с микро кода на Интел. Само компетентни новини от топ вече хейтери!

 9. 9 Мементо // 11.12.2017 в 10:55

  Така ли било, за това скапваха производителността на Radeon със скапаната им теселация, реботейки със почти всяко стидио и прочие. nVVIDIA имат ли карта като hawaii R9 290X/390X дето мина през цялото им 7-мо поколение и титаня и ги смачка, после малко не и стигна за да бие и 980TI, но 980 я би, не нямат такава карта. Също така години наред докато Radeon бяха много по доброто решение, не ги купуваха нали, купуваха се на nVIDIA скапаните карти като GTX 4xx, GTX 5xx които са доказани боклуци, греещи, шумни и бавни, че и умиращи имаше не една статия за самозапалили се GTX 580, тогава пак се купуваха повече nVIDIA карти. Няколко години преди това излезна GT8800 революционна карта спор няма, НО си беше абсолютен боклук като начин на изработка, колко такива карти има измрели и гръмнали с лопата да ринеш, после ребрандираха за втори път и цялата 9-та серия беше реално 8-та им серия пак умиращи боклуци, после ребрандираха пак на GTS 250 и тия карти бяха боклук и те умираха, ама познай пак с екупуваха повече nVIDIA карти, независимо, че Radeon имаха най новите технологии като първи GDDR3, първи GDDR4, първи GDDR5, както и първи поддържаха всеки DX, докато nVIDIA дори в момента нямат поддръжка на DX 12. Ти не се безпокой за тях, щом успяха да изкарат толкова успешна архитектура, която с малко подобрения ще смачка напълно интел по всеки параграф, очаквам да успеят да стигнат и nVIDIA в един момент, ама надали ще има смисъл, като всеки неграмотник ще си купи GEforce, без да се интересува даже от Radeon. Adored в you tube е обяснил нещата повече от добре, защо положението сега е такова каквото е, и не обвинявай AMD за алчността на конкурентите им и за тъпотията на хората консуматори.

 10. 10 Тодор Богданов (mollov) // 11.12.2017 в 11:11

  @DoC – според теб какъв трябва да е стилът? Подмазвачески в посока Intel, поради някаква причина? Като един хардуерен сайт със собствено мнение, HWBG.com може да коментира и споделя мнение за всяко едно нещо, случващо се в IT света. Дори това да е сарказъм на тема “Глупостите на Intel”.

  Най-малкото сам казваш, че всичко това е вярно… нито подвеждаме някого с лъжлива информация, нито се опитваме да изопачаваме информацията с цел разбирането й по един различен начин.

Коментари: