Microsoft Azure става първия глобален доставчик на облачни услуги, който използва AMD EPYC™

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 6.12.2017, 3,047 показвания

 

Хардуерният дизайн с AMD EPYC на проекта Olympus на Microsoft сега получава реализация в Azure

Сънивейл, Калифорния, САЩ – 5 декември 2017 г.AMD (NASDAQ:AMD) днес обяви първите публични облачни инсталации базирани на процесорите AMD EPYC™. Microsoft Azure интегрира AMD EPYC процесорите в своите информационни центрове още преди да представи своята най-нова L-серия Виртуални машини (VM) ра работни товари с оптимизиран сторидж. Фамилията Lv2 VM ще се възползва от големия брой ядра и ниво на свързаност, предлагани от платформата AMD EPYC.

“За нас е голямо удоволствие да си партнираме с Microsoft Azure, за да въведем мощността на процесорите AMD EPYC в техните дата-центрове,” каза Скот Ейлър, корпоративен вицепрезидент и управител на Enterprise Solutions в AMD. “Съществуват огромни възможности за потребителите да се докоснат от възможностите, които можем да доставим за съхранението на данни и други работни задачи чрез внедряването на AMD EPYC в Azure. Очакваме с нетърпение продължението на тясното сътрудничество с Microsoft Azure в следващите инсталации през 2018 г.”

Кори Сандърс, директор изчислителни технологии на Microsoft Azure, Microsoft Corp, каза, Приветстваме с „Добре дошли” новите EPYC процесори на AMD в Microsoft Azure с новото поколение L-серия Виртуални машини. Новата Lv2-серия обхваща плътни сторидж предложения с висок I/O, които превръщат EPYC в перфектния процесор за сериозните изисквания на клиентите на Azure. Ние се радвахме на задълбочено сътрудничество с AMD върху нашия хардуерен облачен дизайн от ново поколение с отворен код. Мислим, че Проектът Олимп може да бъде основата на бъдещи иновации между Microsoft и AMD и очакваме с нетърпение да добавим повече обекти в бъдеще, които се възползват от високата плътност на ядрата, пропускателната способност на шината с паметта и входо-изходните възможности на процесорите AMD EPYC.”

Lv2-серията продукти работят с AMD EPYC 7551 процесор, с базова честота на ядрата 2,2 GHz и максимална турбо честота на единично ядро 3,0 GHz. С поддръжката на 128 писти PCIe връзки на всеки процесор AMD осигурява над 32% по-голяма свързаност от наличните  до момента двупроцесорни решения, за да адресира пряко безпрецедентно голям брой NVMe устройства.

Lv2 виртуалните машини ще имат от 8 до 64 vCPU, като най-големите ще осигуряват директен достъп до 4TB памет. Тези размери ще поддържат по подразбиране високия клас Azure сторидж дискове и ускорени мрежови възможности за най-висока пропускателна способност в облака. С уникалните способности на AMD EPYC процесорите, Lv2 решенията са перфектни за работни товари с интензивно обръщение към сториджа.

Допълнителни източници

 

За AMD

В продължение на над 45 години AMD тласка напред иновациите във високопроизводителните изчислителни среди, в графиката и визуализационните технологии – градивните блокове за потопяващи игрови и визуализационни платформи и информационни центрове. Стотици милиони потребители, водещи бизнеси от Fortune 500 класацията и научни институции в света разчитат на технологиите на AMD за ежедневно подобряване на начина, по който живеят, работят и играят. Служителите на AMD в цял свят са фокусирани върху изграждането на отлични продукти, които преместват напред границите на нашите възможности. Допълнителна информация какви възможности дава AMD  днес и как вдъхновява бъдещето ще намерите на уебсайта, в блога, Facebook и Twitter страниците на компанията.

1AMD EPYC процесорът поддържа до 128 писти PCIe Gen 3 (в 1- и 2-процесорни конфигурации) на всеки продукт. Intel Scalable процесорът поддържа максимум 48 писти PCIe Gen 3 на CPU и 20  писти в I/O чипа (макс. 68 писти на 1 цокъл и 96 на 2 цокъла) за всички процесори.

 AMD, логото AMD Arrow, AMD EPYC и техните комбинации са търговски марки на Advanced Micro Devices, Inc. Другите имена са използвани само с информационна цел и могат да бъдат търговски марки на съответните собственици.


Етикети: ,3 коментара

 1. 1 Гого // 06.12.2017 в 10:34

  Това не е ли за “Фирмени и прес съобщения”?
  Иначе ми харесва, как Интел все повече биват конкурирани в различни класове системи.:)

 2. 2 Сашо // 06.12.2017 в 12:25

  Действат sales екипите. Добре.

 3. 3 Сашо // 06.12.2017 в 12:34

  Open Compute Project и проект Olympus. Докато намеря голям зор. Слагайте някоя връзка :)

Коментари: