Sapphire пусна тяхната нова серия видеокарти RX Vega Nitro+

В раздел: Новини от на 18.12.2017, 3,420 показвания

След доста чакане един от най-големите партньори на AMD пусна персонализирано издание на графичните карти AMD Radeon RX Vega. Новите графични карти RX Vega 64 Nitro+ и RX Vega 56 Nitro+, внасят разнообразие в семейството RX Vega, като предлагат подобрени термични и акустични характеристики спрямо референтните модели на AMD с въздушно охлаждане.
Графичните карти от серията Sapphire RX Vega Nitro+ разполагат с три вентилатора, заемат два слота и половина и разполагат с три 8-пинови захранващи букси. Интересно би било дали картите ще работят само с два захранващи кабела, тъй като на повечето потребители е ясно, че те са излишно много. Може само да се предположи, че това решение с използване на толкова захранващи букси е, с цел да се направят картите по-малко привлекателни за копачите на криптовалути, но едва ли това ще е някаква особена пречка, тъй като “миньорите” са доста изобретателни и това “разхищение” на захранващи PCIe конектори едва ли ще ги спре от покупката на тези модели.


Сериозната охлаждаща система Nitro+ на Sapphire е позволила на инженерите на компанията да увеличат тактовите честоти на картите спрямо референтните стойности на AMD с 12-14% , което ги прави по-бързи от тях. Не липсва и традиционната екстра на Nitro+ серията – двоен BIOS. Също така картите са снабдени с гнездо за допълнителен вентилатор, който може да се постави отзад или отпред и се управлява от самите тях. Картите са и с доста стряскащо тегло – 1,6 кг. По отношение на цените, за сега се знае само цената на RX Vega 64 Nitro+ която ще е около $659,  което е малко като “студен душ” за феновете марката.

По материали на Techpowerup


Етикети: , ,Коментари: