AMD вдига летвата във високопроизводителните изчислителни среди с нови процесори и графични продукти, които ще представи на CES 2018

AMD вдига летвата във високопроизводителните изчислителни среди с нови процесори и графични продукти, които ще представи на CES 2018

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 8.01.2018, 2,368 показвания

 • През 2018 г. ще очакваме нови поколения Ryzen CPU, нови Ryzen APU, нови Radeon Vega Mobile GPU –

 

Лас Вегас – 2018 CES – 7 януари 2018 г. — На вълната на глобалния ентусиазъм генериран през 2017 от процесорите Ryzen™ и графичните решения Radeon™, днес AMD(NASDAQ: AMD) разкри подробности за своите нови и за следващите поколения високопроизводителни и графични продукти по време на събитие в Лас Вегас, малко преди откриването на CES 2018.

 Наред с обявяването на първите настолни чипове Ryzen™ с вградена Radeon™ Vega графика, AMD даде подробности за пълната гама Ryzen™ мобилни APU, включително новите модели Ryzen™ PRO и Ryzen™ 3,  както и първи данни за производителността на 2-ото поколение  Ryzen™ настолни процесори, изработени по 12 nm технология и очаквани официално на пазара през април т.г. При графиката, AMD обяви разширението на семейството “Vega” с Radeon Vega Mobile, както и че нейните първи 7nm продукти се планира да бъдат Radeon “Vega” графични процесори, проектирани специално за машинно самообучение.

“Ние успешно изпълнихме амбициозните цели, които си поставихме през 2017 г., като утвърдихме наново AMD като водещ производител на високопроизводителни изчислителни решения и пуснахме 10 различни продуктови семейства,” каза президентът и СЕО на компанията д-р Лиса Су. “През 2018 г. ние ще надграждаме върху тези постижения, като направим още по-силен нашия най-силен продуктов портфейл за последното десетилетие с нови CPU и GPU, които ще донесат нова функционалност и още повече производителност в различни пазарни сегменти.”

Технологични новини

Марк Пейпърмастър, главен технологичен директор и старши вицепрезидент на AMD, сподели новини за пътните карти на компанията за x86 процесорите и за графичните архитектури.

 • x86 процесори
  • Ядрото “Zen”, което в момента присъства в настолните и мобилните процесори Ryzen, се произвежда по 14- и 12-нанометрова технология, като 12 nm образци в момента се доставят на големите ОЕМ производителни за тестване.
  • Завършено е проектирането на “Zen 2”, като обновеното ядро ще даде подобрения в много посоки на вече спечелилите много одобрения и награди чипове със “Zen” архитектура.
 • Графични процесори
  • Разширяване на продуктовото семейство “Vega” през 2018 г. с Radeon Vega Mobile GPU за ултратънки ноутбуци.
  • Първият 7nm AMD продукт е “Vega” базиран GPU проектиран специално за приложения свързани с машинно самообучение.

Допълнителни източници

 

(тук е пълният текст на прес-съобщението)

За AMD

В продължение на над 45 години AMD тласка напред иновациите във високопроизводителните изчислителни среди, в графиката и визуализационните технологии – градивните блокове за потопяващи игрови и визуализационни платформи и информационни центрове. Стотици милиони потребители, водещи бизнеси от Fortune 500 класацията и научни институции в света разчитат на технологиите на AMD за ежедневно подобряване на начина, по който живеят, работят и играят. Служителите на AMD в цял свят са фокусирани върху изграждането на отлични продукти, които преместват напред границите на нашите възможности. Допълнителна информация какви възможности дава AMD  днес и как вдъхновява бъдещето ще намерите на уебсайта, в блога, Facebook  и Twitter  страниците на компанията

AMD, логото AMD, Ryzen, Radeon, Threadripper, и техните комбинации са търговски марки на Advanced Micro Devices, Inc.


Етикети: , , ,Коментари: