TP-Link пуска на местния пазар най-сигурната Wi-Fi система – Deco M5

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 26.01.2018, 2,778 показвания

TP-Link, водещ световен доставчик на мрежови продукти за крайни потребители и бизнес клиенти, пуска на българския пазар домашната Wi-Fi система Deco M5, за създаване на разширена и сигурна безжична мрежа в цялото жилище. TP-Link Deco M5 може да функционира и като самостоятелен маршрутизатор, покриващ площ от около 140 кв.м, но също така и като система изградена от три части, осигуряваща покритие от около 480 кв.м, в зависимост от размерите на жилището. В допълнение, към системата могат се добавят до 10 Deco устройства, които се конфигурират самостоятелно и обслужват всичко в една и съща мрежа.

Предимството на това решение спрямо спрямо стандратен рутер е, че има по-голямо покритие и много по-надеждна сигурност, плюс опция за родителски контрол. Системата Wi-Fi „whole home“ Deco разполага със защита TP-Link HomeCare, която включва антивирусен софтуер, приложения за родителски контрол и Quality of Service. По този начин всяко устройство, което се свързва към системата Deco, е защитено от кибернетични атаки (игрови конзоли, камери за наблюдение и всеки тип мобилни устройства).

Приложението за Родителски контрол позволява блокирането на определени уебсайтове, установяването на определени срокове за влизане в даден сайт, както и наблюдението на дейността на децата в Интернет или временното ограничение на достъпа им до Интернет.

Deco позволява приоритизирате определени устройства или дейности като например гледане на филм или онлайн игри с помощта на Quality of Service (QoS).

Deco M5 е система, изградена по стандарта AC и осигурява скорости до 1300 Mbps, разпределени между двете 2.4 GHz и 5 GHz честотни ленти (400 в 2,4 GHz-овата лента и 867 Mbps в 5 GHz-овата лента). Технологията Adaptive Routing (ART) осигурява най-бързата връзка с всички свързани устройства. Тъй като няколко устройства се свързват към една и съща мрежа, Deco избира оптималния канал в зависимост от местоположението на устройството от всеки Deco комплект.

Инсталирането на системата е лесно, следвайки инструкциите в приложението Deco, които са налични, както за Android, така и за iOS. Не на последно място, системата е съвместима с приложението за гласово управление Amazon Alexa.

 

Спецификации

Процесор Qualcomm Quad-core
Скорост 400 Mbps в честотна лента 2,4 GHz и 867 Mbps в честотна лента 5 GHz
Антени 4 външни антени за всяко Deco устройство
Gigabit портове 2 Gigabit порта за всяко Deco устройство
USB портове 1 USB порт Type-C
Bluetooth V 4.2
Internet Protocol IPv6
Размери 120 mm (диаметър) X 38 mm (височина)

 

Системата Deco M5 ще се предлага на цени от 679 лева (с ДДС).

 

-> Допълнителна информация и изображения за DECO: http://www.tp-link.com/bg/home-networking/deco/

 

-> Unboxing DECO: https://www.youtube.com/watch?v=GwTuWypqjiM


Етикети: , ,Коментари: