Samsung започва производство на 256 GB универсална вградена памет за автомобилни приложения

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 12.02.2018, 1,771 показвания

Подобрената издръжливост в голям температурен диапазон предлага оптимални решения за автомобилни системи от ново поколение

 

 Samsung Electronics, световен лидер в модерната технология за памет, обяви, че стартира за първи път в индустрията масово производство на 256-гигабайтови (GB) вградени универсални устройства за памет (embedded Universal Flash Storage – eUFS) с усъвършенствани функции, базирани на автомобилни спецификации от JEDEC UFS 3.0 стандарт.

Следвайки успеха на първите 128GB eUFS устройства за памет за автомобилната индустрия през септември 2017 г., новите 256GB eUFS вече се предоставят на производителите на автомобили, които подготвят пазара за Advanced Driver Assistance Systems (ADAS), информационни системи от ново поколение и луксозни табла за управление превозни средства.

 Тъй като работа в голям топлинен диапазон е от решаващо значение за приложенията на автомобилната памет, Samsung 256GB eUFS работи при температури от -40°C до 105°C при всички режими на работа, така и при режимите за икономия на енергия. Границите на конвенционалните вградени мултимедийни карти (eMMC) 5.1 обикновено обхващат -25°C до 85°C за превозни средства в движение и -40°C до 85°C, когато са в режим на празен ход или енергоспестяване,

 “С новия температурен праг за автомобилна памет, големите производители на автомобили вече могат да проектират памет, която е подходяща за екстремни условия и има високонадеждни резултати”, каза Киун Хуан Хан, вицепрезидент на маркетинга на NAND в Samsung Electronics. “Започвайки с високия клас автомобили, очакваме бързо да разширим бизнес портфолио си и и да обхванем целия автомобилен пазар, като същевременно ускорим ръста си в сегмента на висококачествената памет.”

 Samsung 256GB eUFS паметта не само е издръжлива на завишените температурни спецификации, но може и да известява процесора (AP), ако температурата на устройството надхвърли 105°C или друга предварително зададена температура. По този начин процесорът регулира скоростта и да намалява температурата до приемливи нива.

 При 256GB eUFS процесът на четене може да достигне 850 мегабайта в секунда (MB/s), което е в горния край на текущия JEDEC UFS 2.1 стандарт, а операциите с произволно четене са 45 000 входно-изходни дискови операции в секунда. Функцията за опресняване на данни ускорява обработката и позволява по-голяма надеждност на системата чрез преместване на по-стари данни в други по-малко използвани клетки.

 Известията за температурата, разработени от Samsung, и характеристиките за обновяване на данните са включени в спецификацията UFS, версия 3.0, лансирана преди месец от JEDEC, организацията на световните стандарти за полупроводници.

Samsung планира да затвърди технологичните си партньорства с глобални производители на автомобили и доставчици на компоненти и да продължи да разширява своята гама eUFS.


Етикети: ,Коментари: