Inno3D може да отказва гаранция на графичните си ускорители заради “миньорстване”

В раздел: Новини от на 12.02.2018, 4,297 показвания

Не е тайна, че натоварването при видеокартите по време на “крипто копаене” може да е доста по-сериозно, в сравнение с натоварването по време на 3D гейминг употреба. Поради почти постоянната натовареност, VGA-тата са склонни да “показват” и страдат от своите недостатъци доста по-лесно, като например посредствени или нискокачествени вентилатори, или проблеми с производственото качество, или просто прекомерен овърклок. Създателите на видеоплатки не от скоро са откровенно недоволни от “крипто копаенето”, макар и да реализират доста сериозни продажби именно покрай тази “треска за BTC”. Някои от тези производители дори създадоха специални “mining” платки, които VGA, обаче, се предлагат с едва 90 дни гаранционен период. Inno3D са едни от първите, които заемат официална позиция по въпроса с гаранционните условия при платките от тип “Retail”.

При наличието на гаранционно събитие, Inno3D предварително си запазват правото да откажат гаранция, ако е налице съмнение, че тази VGA е била използвана за “копаене”. Тук веднага идва въпросът какви са точно опорните точки за Inno3D, на които ще базират своето решение, но само бъдещето ще покаже как и дали ще се променят нещата на ниво гаранционно обслужване.


Етикети: ,10 коментара

 1. 1 Гого // 12.02.2018 в 13:16

  Лека полека миньорите ще станат като предците си. Ще трябва да изкарват парите си с труд и пот на челото и няма да са защитени от счупване на оборудването и срутване на мините.

 2. 2 cryp // 12.02.2018 в 13:42

  Е ако един и същи човек връща повече от 2 карти със стопени лагери е редно да се замислят, друг е въпроса че един миньор може да ги сложи в абсолютно обезпрашена обезвлажнена до 10% и охладена до 10 градуса среда да ги ограничи на 60% консумация и да изглеждат като нови. но паметите се нагряват до 100 градуса, там товара е безпощаден, ще пукат като пуканки особено ако ядрото е хладно и кривата на вентилатора не се задейства достатъчно и производителя ги е оставил голи на стратегически места така че да изпукат малко след гаранция при нормална употреба 2-3 часа на ден, пък и ме съмнява че 10 милиона карти копаещи етер имат такава перфектна среда. Е е един домашен потребител може също да ги задръсти с прах и цигарени сажди на 6 месеца да изглеждат като взети от апокалипсис.

 3. 3 Сашо // 12.02.2018 в 15:36

  Никой не копае с оверклок. Реално се даунклоква. Тези искат да правят боклуци, които издържат гаранцията си, само защото не се използват.

 4. 4 DeepShadow // 12.02.2018 в 15:51

  Усещам как Inno3D ще си “плюят” на пазарния дял при видеокартите среден/среден-висок клас…И много ми е странно как ще разберат,че една карта е “копала”,ако няма видими следи и интервенции по платката ?

 5. 5 nv // 12.02.2018 в 15:53

  Както е тръгнало, ние копаещите, освен цените и наличностите на видеокартите ще прецакаме и гаранцията им.
  Предстои нова вълна на омраза насочена към миньорите на криптовалути.

 6. 6 Тодор Богданов (mollov) // 12.02.2018 в 16:04

  @cryp – няма как температурата в помещението да е 10С, графичното ядро да е на около 50С, а паметта да е на 100С… единственото изключение е AMD VEGA, повечето останали карти с памет BGA имат радиатор, контактуващ с чиповете памет, а и паметта се охлажда чрез PCB-то.

 7. 7 Божан Вутов // 13.02.2018 в 00:42

  Много интересно, как имам Сапфирки Нитро, които копаят над година в не много добра среда и за здрави на гъз и със здрави перки, а едно ино ми замина в личния компютър някога за 3 месеца. Отделно имам и 6 евтини MSI копаещи, като за 4 месеца 4 от тях са с разбити перки. Нека сме честни, застраховат се, защото продават скраб.

 8. 8 Кики // 13.02.2018 в 01:03

  Така на криптовалутите трябва много да сте им благодарни, защото:

  1-Невидя и АМД реализират колосални продажби,което означава парички за по светни иновации и нови карти скоро.

  2-Ще подсилят Видео картите, адекватно.
  С по добри охлаждания повече тестове и по термично надеждна компонентна база ,катоще стане ясно скоро и кои марки държат.Кои са пълни боклуци и кои са направени само за да мине номера и да се вземат едни пари там ,от хората.

  3-криптомините ви спестяват ъпгрейд във време в което няма светни технологии налични и почтри всичко е осрано със спекулативни цени Почвайки от тия карти минавайки през рама та чак при безполезният Оптан.

  По абсолютно никакъв начин не може да бъде доказано копане !!!

 9. 9 Гого // 13.02.2018 в 19:45

  Кики, търговците(и някои от асемблаторите в по-малка степен) ги реализират тези печалби, не Нвидиа и АМД. Търгашите са тези които се възползуват и надуват цените. Магазините за хардуер, не са нито на Нвидиа, нито на АМД, нито на асемблаторите на видеокарти с техни чипове.

 10. 10 ff // 17.02.2018 в 19:47

  @Кики

  А дали пък не е точно обратното. Като гледам на пазара нема никакви читави видео карти за под 800лв. Средния клас стана 800лв+… къде видя повод за благодарност е идея си нямам.

Коментари: