Първият AMD Ryzen™ APU за настолни РС с най-мощната в света вградена графика е на пазара от днес

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 12.02.2018, 5,668 показвания

Новите четириядрени Ryzen™5 2400G и Ryzen™ 3 2200G чипове съчетават високопроизводителна Radeon “Vega” архитектура със “Zen” CPU в един кристал

 Настолните AMD Ryzen APU предлагат HD гейминг производителност от клас „игрова конзола” и конкурират дискретни графични решения на цени започващи от $99

 

AMD (NASDAQ: AMD) днес представи най-мощната в света графика в настолен процесор с пускането на два Ryzen™ APU с вградена Radeon™ Vega графична подсистема. Достъпни на пазара от този момент нататък, процесорите AMD Ryzen™ 5 2400G и AMD Ryzen™ 3 2200G комбинират 4 от най-новите “Zen” CPU ядра с Radeon “Vega” архитектура в един чип, като обединяват водещи системна и графична производителност на цени съответно от $169 и $99 (щатски долари, крайна препоръчителна цена в САЩ).

“Когато пуснахме нашите първи Ryzen процесори преди една година, ние започнахме да тласкаме напред иновациите и конкурентноспособността на РС пазара. Ние оставаме посветени на тази мисия и през цялата 2018 г., като допълнително подсилваме нашия портфейл с Ryzen продукти, добавяйки два водещи модела APU за посрещане на разнообразните нужди на съвременните РС потребители,” каза Джим Андерсън, старши вицепрезидент и управител на Computing and Graphics Business Group, AMD. “Настолните AMD Ryzen APU са перфектен пример за иновациите, които въвеждаме на пазара за домашни и бизнес РС. Като обединява нашите високопроизводителни CPU и GPU архитектури, тази нова категория Ryzen настолни процесори е насочена към осигуряването на плавна и безпроблемна работа в различни изчислителни среди, както и способността да предложи истински 1080p HD гейминг, е-спортове и поддръжка на съвременни дисплеи с визуалната мощност на вградената Radeon Vega графика.”

Бързината на новите Ryzen настолни APU допълнително вдига производителността на подобрената AMD SenseMI технология, пести енергия при по-високи честоти и намалени стойности на латентност на паметта. Новите APU също така поддържат Precision Boost 2, алгоритъм за вдигане на производителността на много ядра, който позволява да разполагате с по-високи честоти при игрите и приложенията от реалния свят. Освен това, със своята вградена графика новите чипове са съвместими с технологията Radeon™ FreeSync и съвместимите монитори за безпроблемно-гладък геймплей.

ВИСОКОПРОИЗВОДИТЕЛНА ИЗЧИСЛИТЕЛНА РАБОТА

Процесорът Ryzen 5 2400G осигурява:

 • Производителност само от един чип, която е еднаква на тази от комбинацията на Intel Core i5-8400 (струващ $199 USD) с NVIDIA GeForce GT 1030 дискретна карта (струваща $89 USD);
 • До 156% по-висока графична производителност от вградената графика на Intel Core i5-8400;
 • До 21% по-висока системна производителност от Intel Core i5-8400;
 • До 39% по-висока графична производителност при овърклок.

 

СЪВМЕСТИМОСТ С ДОСЕГАШНАТА ПЛАТФОРМА

Като потвърждение на ангажираността на AMD за дългосрочна стабилност на платформата, настолните Ryzen APU поддържат същата Socket AM4 инфраструктура, както досегашните Ryzen™ CPU за десктоп РС. Следователно, новите процесори са съвместими със съществуващата AM4 екосистема от над 120 дънни платки, които изискват само актуализация на BIOS-а.

ОТКЛЮЧЕНА ПРОИЗВОДИТЕЛНОСТ

Както всички настолни процесори AMD Ryzen, новите Ryzen APU са отключени за настройка на производителността на CPU, DRAM, и GPU чрез софтуера за овърклок AMD Ryzen™ Master , за да могат потребителите да се радват на максимума от своите машини[i].

 

НАЛИЧНОСТ

Процесорите Ryzen с вградена Radeon Vega графика за настолни РС са налични от днес чрез глобалните търговски вериги и партньори на AMD, заедно широката гама AM4 дънни платки текущо присъстващи на пазара. През следващите месеци се очакват интересни системи от водещите OEM производители на базата на новите APU. От днес клиентите на AMD могат да получат информация за цени и възможности за покупка от AMD.com.

[i] Оверклокът на паметта ще унищожи валидността на всяка приложима AMD продукова гаранция, дори когато подобен овърклок е активиран чрез AMD хардуер и/или софтуер. Това може също да анулира гаранциите, давани от производителите на системи, или от дистрибутора, или от производителя на дънната платка . Всички рискове и щети, които могат да възникнат при овърклок на паметта, включително и без ограничения откази или повреди на RAM/хардуера, намалена системна производителност и/или загуба на данни са за сметка на потребителя. . Продуктовата гаранция на AMD не покрива повреди, причинени от овърклок, дори когато подобен овърклок е активиран чрез AMD хардуер и/или софтуер. GD-26


Етикети: , , , ,5 коментара

 1. 1 mr.Techno // 20.02.2018 в 20:55

  Защо при цена 99$ в USA тук не е под 360 лв
  или просто ние сме ,,,,,,,,,,,,,,,,,, които да плащаме 2 пъти цената на нещо струващо по-малко.

 2. 2 veso до mr.Techno // 21.02.2018 в 19:59

  R3 2200G го има на 199 лвл клиентска с ддс. това идва на 99$ x 2. не го бъркайте с R5 2400G за 169$ и графиката е по-мощна и има хипер трединг не че има някакъв смисъл от тях. да бяха направили VEGA 20 с 20*64 ядра поне с вградени под капачката 2GB HBM2 щяха да изкъртят мивките, но сега едно нищо се оказа литна и се размаза като яйце на плочки, което си мисли че е пиле.

 3. 3 Мементо // 23.02.2018 в 12:35

  То само дървени философи в коментарите, новите Zen APU с Vega графика може да си имат кусури, ама сравнение с конкуренцията са отлични, особено предвид факта, че няма налични никъде никакви видеокарти съвсем е в тяхна полза.
  Та изказвания от рода предизвикват само бурен смях.
  .
  “но сега едно нищо се оказа литна и се размаза като яйце на плочки, което си мисли че е пиле.”

 4. 4 Твърда вилица // 23.02.2018 в 14:32

  О хайде спокойно може клъстъра от 4 CPU да се завърти на 90 градуса да отвори място по хоризонтала, да се увеличи от 11 на 16 GPU клъстъра ида се удвои до 32 надясно, да се добави отдолу 2xHBM1 от старата която я ринат с лопати 2 броя по 1ГБ 2048 битова, всичко може, но това е процесор за казино игрички и медицинска апаратура. Който иска да играе на същите FPS на 720P може да си вземе GT1030 или GTX275/460. вместо да сменя тип памет да се скалпира в момента, дъно и процесор, което ще стъпи на много повече като инвестиция.

 5. 5 Emo_11 // 23.02.2018 в 20:42

  @Твърда вилица – успех да играеш DX 11 заглавия със антиката GTX 275. Това неши има ли изобщо драйверна поддръжка под Win 10 ? Със GTX 460 ще можеш да играеш DX11 заглавия, но картата е прекалено слаба за повечето.От 275 няма никакъв смисъл, дори и за стара система, на която да се играят стари DX9/10 игри, защото е гореща, шумна и със високо енергопотребление, от друга страна Fermi GTX 460 е значително по-добра карта, особено за стар компютър, но отново има много високо енергопотребление на фона на GT 1030, която е и доста по-бърза от GTX 460, най-вече заради двойно по-големия обем памет, ако сравняваме версия със 1gb. буфер, а 768mb.Така или иначе на фона на цените на втора ръка картите няма никакъв смисъл Fermi/Kepler антики, същото, но със още по-голяма сила важи и за еквивалентните Radeon-и, след като човек може да си намери чисто нова GTX 1050 за под 300 лева със гаранция.

Коментари: