ASRock възнамеряват да произвеждат VGA?

В раздел: Новини от на 7.03.2018, 3,501 показвания

Един от най-известните производители на дънни платки възнамерява (поне според колегите от Digitimes.com) да се присъедини към ASUS, MSI и Gigabyte и освен дънни платки да предлага на своите клиенти и…. графични ускорители. Изглежда приходите около специфични дънни платки, като например H81 Pro BTC, H110 Pro BTC+ и прочие познати продукти са накарали компанията да погледне и към един друг тип хардуер, базиран на PCB.

По първоначални данни, ASRock имат идея да наблегнат на графични ускорители от моделната линия AMD Radeon, което предвид “миньорският бизнес” (с който ASRock са повече от добре запознати, предлагайки доста интересни модели дънни платки с основен фокус върху това приложение) може да доведе до спад в количествата GPU (AMD са далеч от готови да посрещнат подобно увеличение в търсенето точно в момента), които останалите партньори на AMD получават.


Етикети: ,6 коментара

 1. 1 veso // 07.03.2018 в 21:51

  То това го вънамеряваха още преди 10-15 години. да наравят някой по подобие на Asrock DeskMini GTX 1060 или с други думи VEGA 56 на MXM модул и Rysen1600 в малка кутийка грешка няма да имат.

 2. 2 Мементо // 08.03.2018 в 10:16

  Ужас предвид, че на фона на нещата от азис и гигадръв, които имат повече функционалност, тия изобщо не ги виждам къде са тръгнали. Преди години за AThlonXP и Athlon64 им бяха супер нещастни платките, по късно за AM2 също, а за AM3 и AM3+ лично си патих от скапаните им дъна.

 3. 3 amd_fan // 08.03.2018 в 13:14

  Аз пък от дъното им за S.754 бях изключително доволен.

 4. 4 Denislav Slavchev (acdc) // 09.03.2018 в 09:54

  @Моменто
  Отдавна дънните платки на ASRock не са това, което бяха едно време – по-добрата алтернатива на “елит труп”. Поне от няколко години (откакто масово се въведе UEFI) правят много добри дъна, като единствено отстъпват само на ASUS. Колкото и да не ти се вярва, Gigabyte и MSI са доста по-зле от тях и това ти го казвам на база опит.

 5. 5 MAD // 10.03.2018 в 22:16

  @ Denislav Slavchev
  Съгласен съм, че ASRock не са това, което бяха едно време, но несъм съгласен че отстъпват на ASUS(бяха нещо повремето на сокет А)… Работя в тази сфера от над 15г. и определено мога да кажа, че сме си блъскали главите с колегите с какви ли не дребни издънки на ASUS… ту някаква несъвместимост с памети, ту някои BIOS не написан като хората или пък някоя настройка в него прави проблем, докато с ASRock грижи няма. нито с INTEL нито С AMD платформа – опит от последните 6-7 години. Првди това Gigabyte бяха пред всички, но сега и те имат трески за дялане… а MSI незнам защо хората им налитат толкова след излизането на Ryzen. Колкото пъти сме правили нещо с техните дъна, толкова пъти различен проблем изскача.

 6. 6 the professor // 12.03.2018 в 14:39

  @мененто, ти правиш ли разлика между производител на чипсет и производител на дъно. който и да направи дъното като е калпав чипсета (nvidia) – все тая ще се скапа… асрок правят добри дъна – имат и съпорт който наистина върши работа (пращали са ми биоси за 1 седмица след откриване на проблем, от гигадръв са ми отговаряли с тъпи съвети, а гъзус въобще нямат съпорт – не отговарят). асус и гигадръв пишат калпави биоси, на асус дъната много често имат проблеми и несъвместимост с паметите… MSI пък за мен не съществуват като марка – и лаптопите им са боклуци и дъната… асрок са единствените дето не играят по свирката на интел и отключват процесори на дъната си (non-Z overclock, отключване на ядра)

Коментари: