Сървърните решения на Gigabyte навлизат у нас с SG-Computers Engineering

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 12.03.2018, 2,390 показвания

  • Полуготовите корпоративни платформи се отличават с висока степен на мащабируемост и отказоустойчивост, в тях намират място и най-новите AMD EPYC процесори –

12 март 2018 г. – Gigabyte Technology е един от световните ИТ гиганти, който обикновено свързваме с производството на изделия за крайния потребител като дънни платки, видеокарти, смартфони и много други. SG-Computers Engineering е млада компания от родни ИТ специалисти, която се специализира в дистрибуцията на сървърни решения с тази марка.

Корпоративните платформи на Gigabyte Technology са базирани на полуготови (беърбоун) системи с висока степен на мащабируемост, за да отговорят на нуждите на бизнеса от всеки калибър.

Това са 1U или 2U ракмаунт решения, които допълнително се конфигурират с необходимите процесори, количество памет, контролери, твърди дискове, според конкретното приложение, и могат да се ъпгрейдват с ръста на съответния бизнес или организация.

Gigabyte Technology сървърите са висок клас решения по отношение на тяхната отказоустойчивост. Всички платформи са снабдени със сменяеми (hot-swappable) захранващи модули, както и HDD/SSD гнезда. Всички 3.5 инчови гнезда поддържат и 2.5 инчови HDD/SSD устройства. Сървърите разполагат с много опции за разширение – стандартни PCI-Е слотове, както и Mezzanine формат слотове за поставяне на необходимите допълнителни контролери.

Гамата сървъри на Gigabyte Technology, включва както платформи базирани на най-новите Intel Scalable процесори, така и платформи с най-новите процесори на AMD – EPYC, предизвикали сериозно раздвижване в корпоративния сегмент. Освен висока производителност, те предлагат още по-висока степен на разширение и мащабируемост, в еднопроцесорни и двупроцесорни 1U и 2U конфигурации.

Интересно допълнение към Intel и AMD платформите на Gigabyte Technology са решенията с ARM процесори. Те осигуряват изключително висока изчислителна плътност по отношение на броя ядра, както и енергийна ефективност. В горния край на ARM-системите са 4-модулните 2U модели с общо до 8 броя Cavium ThunderX 48-ядрени чипове.

„Ние сме се фокусирали върху дистрибуцията на сървърни решения, които осигуряват висока надеждност и 24/7 експлоатация с практически нулево време на отказ (Zero-downtime),” сподели Стойчо Гергинов, изпълнителен директор в SG-Computers Engineering. „- Смятаме, че именно тясната специализация в сървърния сегмент е правилната формула за развитие на нашата компания,” допълни той.

Освен сървъри на Gigabyte Technology дистрибуторът предлага и хибридни или изцяло flash базирани сторидж решения на фирмата, която стои зад разработката на най-популярната сторидж операционна система – FreeNAS. В корпоративното сторидж решение от висок клас, iX Systems предлагат няколко варианта на TrueNAS, с проактивна поддръжка 24/7

Фирмата планира провеждането на редовни специализирани обучения за своите партньори у нас.

Допълнителна информация за предложенията на SG-Computers Engineering можете да намерите на https://sg-computers.com.


Етикети: , , , , ,2 коментара

  1. 1 Сашо // 12.03.2018 в 18:18

    “практически нулево време на отказ” e малко пресилено, при положение, че сме виждали големи играчи да си прецакват датацентровете, но всичко друго звучи доста добре.

  2. 2 the professor // 17.03.2018 в 10:01

    не бих разчитал на сървър на гигадръв, след като има supermicro

Коментари: