AMD и Microsoft осигуряват игри без накъсване с поддръжката на Radeon FreeSync в конзолите Xbox One S и Xbox One X

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 13.03.2018, 2,130 показвания

Производителят на чипове и софтуерният гигант обявиха поддръжка на технологията Radeon FreeSync в популярните игрални конзоли Xbox One S и Xbox One X. Това ще позволи на милионите притежатели на Xbox One да се наслаждават на плавен гейминг без забавяне и накъсване.

За три години от нейното обявяване технологията FreeSync се превърна в преобладаващия избор за игри без досадни дефекти в картината. Ето основните предимства за любителите на компютърните игри с FreeSync:

  • Премахване на накъсването на геймплея:FreeSync технологията синхронизира скоростта на опресняване на дисплея с кадровата скорост на съвместимите Radeon графични карти за премахване на визуалните артефакти като накъсване на картината, забавяне на реакцията на системата при въвеждане и забавяне на самата картина.
  • Отворена екосистема, повече опции:с поддръжката на над два пъти повече FreeSync дисплеи от по-скъпото конкурентно решение, индустрията масово прие отворените стандарти. На пазара вече има над 240 FreeSync съвместими модели монитори от над 20 производители.
  • HDR гейминг с ниска латентност:Обявена миналата година, технологията FreeSync 2 гарантира ниска латентност, отлични нива на черното и ярки цветове при възпроизвеждането на High Dynamic Range (HDR) съдържание, в съчетание с плавен геймплей.

Любителите на компютърни игри могат да активират FreeSync в менюто на конзолата при свързан към нея с HDMI кабел FreeSync-съвместим дисплей.


Етикети: , , , ,Един коментар

  1. 1 Emo_11 // 13.03.2018 в 14:46

    Значи Freesync няма да се поддържа от оригиналния OG Xbox One ? Не са ли и двата базирани на GCN 1.0 ? Именно Xbox One S и най-вече оригиналния ще имат най-голяма полза от FreeSync.Каква е ползата от Freesync, ако диапазона му е от 30+ херца както е при голямата част от мониторите ? Значи ползата ще е само при игри, който се играят при 60 херца ?

Коментари: