SG Computers предлага 1U AMD EPYC сървър на Gigabyte за виртуализационни среди с голяма плътност

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 28.03.2018, 2,332 показвания

Платформата се характеризира с висока степен на мащабируемост и отказоустойчивост –

26 март 2018 г. – Дистрибуторът на сървърни решения на Gigabyte – SG-Computers Engineering, пусна на нашия пазар еднопроцесорен сървър на Gigabyte, базиран на нашумялата фамилия процесори AMD EPYC 7000. Моделът R151-Z30 е в компактен 1U ракмаунт формат, който позволява изграждане на информационни центрове с голяма изчислителна мощност на малка площ. Сериозните възможности на  AMD EPYC 7000 процесорите с до 32 “Zen” ядра (64 нишки) правят тези решения особено подходящи за виртуализационни среди с висока плътност и софтуерно-дефиниран сторидж.

Gigabyte R151-Z30 поддържа 8-канална RDIMM/LRDIMM DDR4 памет с 16 DIMM слота и 4 „hot-swappable” гнезда за 3.5″/2.5″ SATA/SAS /SSD дискове. За непрекъснатата безотказна работа на системата се грижи резервирано 650W захранване от клас 80 PLUS Platinum, което също може да се подменя. Свързаността с външния свят е осигурена с 2 SFP+ 10Gb/s LAN порта, способни да посрещнат изискванията на съвременния мрежови трафик. Предвиден е и M.2 PCIe Gen3 интерфейс за чувствителните към скоростта на обмен на данните операции.

 „Спряхме се на този модел сървъри, заради широките възможности на приложение и отличната конструкция, при това с нисък показател за обща стойност на притежание (ТСО),” коментира Стойчо Гергинов, изпълнителен директор в SG-Computers Engineering. „От опциите за разширение и надграждане до здравината на шасито и качеството на компонентите – всичко това гарантира тяхната безотказна експлоатация и спокойствието на техните потребители,” допълни той.

Конфигурирането на сървъра  R151-Z30 с нужния брой твърди дискове/SSD е допълнително ускорено от конструкцията на hot-swap гнездата. Моделът разполага с контролер за отдалечено управление Aspeed® AST2500 с помощта на софтуерния пакет Gigabyte Server Management (GSM). Сигурността на EPYC платформата на Gigabyte се гарантира с поддръжката на TPM  модули (Trusted Platform Modules – дискретни криптографски процесори).

Допълнителна информация за AMD EPYC сървърите предлагани от SG-Computers Engineering можете да намерите на https://sg-computers.com.


Етикети: , , ,Коментари: