Мобилен гейминг с Asus ROG STRIX GL503V

Мобилен гейминг с Asus ROG STRIX GL503V

В раздел: Ревюта от на 16.04.2018, 5,202 показвания
Страница от ревюто: 1 2 3


Екранът на този лаптоп е много добро попадение – Full HD резолюция, IPS панел и матово покритие в комбинация с висока яркост. Идеален не само за гейминг, но и за широк кръг от други задачи и дори защо не и за работа след необходимата цветова калибрация.

Като стана дума за цветове и калибрация, стандартното представяне не е особено впечатляващо (вероятно и заради по-високата стандартна яркост на панела), но след калибриране резултатите се подобряват значително и то без особена загуба в максималната яркост на панела. Разбира се цветовото калибриране на панела е от значение ако ще работите с цветове, що се отнася до гейминга то не е от особено значение.

Вероятно сте обърнали внимание още в характеристиките на лаптопа, че този модел е оборудван с бързо SSD и голям твърд диск, за да може да получите висока производителност и да разполагате с достатъчно място за съхранение на данни. В долната част на корпуса можете да получите достъп до двата диска, както и до допълнителния слот за инсталиране на оперативна памет. Стандартната конфигурация при този лаптоп е с една плочка от 16GB, като разполагате с възможност да добавите още една и да получите максимум 32GB. Твърдият диск е 1ТБ Hitachi 5400 оборота, като тук не се гони производителност а по-скоро надеждност, за бързодействие имате на разположение 256-гигабайтово SSD на PCI-Express интерфейс.

SSD диска, на който е добре да инсталирате операционната система и приложенията, които използвате е 256GB Samsung PM961 M.2 NVMe. Устройство, което осигурява наистина висока производителност и при четене и при запис на данни и което на по-късен етап и при нужда може бързо и лесно да замените с по-голямо или дори още по-бързо такова на M.2 интерфейс ако решите.

RGB подсветката на клавиатурата е интересно и полезно допълнение за геймърите, особено предвид възможността и за настройване на нейното поведение и цветова палитра, така че вечерните гейминг сесии да са по интересни и атрактивни и цветово.

Една от много малките забележки, които имаме към изпълнението на този геймърски лаптоп е свързана с ъгловия конектор за захранващия адаптер и близкото разположение на мрежовия интерфейс, в резултат на което двата кабела може да си пречат когато са включени заедно. Друга дребна функционална забележка, която прави впечатление е унифицирания тъчпад с комбинирани бутони, макар и по-елегантно и изчистено на външен вид, това просто не е толкова функционално и ефективно за ползване, колкото ако бутоните са си отделени. Общо взето с това се изчерпват забележките ни по-отношение на изпълнението.Всички страници от статията:

  1. Поглед отблизо
  2. Освновни акценти и забележки
  3. Гейминг, охлаждане и заключение


Страница от ревюто: 1 2 3
Етикети: , , , , ,Коментарите са забранени.