GIGABYTE освежава сървърната линия AMD EPYC™ с повече възможности за избор на NVMe сторидж

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 24.04.2018, 2,088 показвания

22 април 2018GIGABYTE, водещ производител на високопроизводителни сървърни дънни платки и системи, направи актуализация на своята гама AMD EPYC™ 1U и 2U сървъри с поддръжката на различни нови комбинации от устройства  за съхранение на данни и повишена NVMe свързаност за интегрирането на по-плътни сторидж системи с висока пропускателна способност.

 Тези 5 системи са част от фамилията „готови за интегриране“ Рак-сървъри с общо предназначение, снабдени с най-висок клас захранвания и охладители и съчетаващи висока производителност, енергийна ефективност и надеждност за уеб-хостинг, съхранение на данни, виртуализационни инфраструктури, бази данни и анализ на данни, и други интензивни приложения.

Сървърните системи AMD EPYC™ на GIGABYTE са базирани на процесори EPYC™ 7000 серия, предлагани като системи на чип (SoC) и включващи дизайн с няколко кристала, с 32 ядра на процесор, 128 PCIe писти и 8 канала DDR4 памет. Тези характеристики са позволили на GIGABYTE да създаде линия от сървъри с изключителна гъвкавост и възможности за разширение. Дебютирали през юли 2017 г., AMD EPYC™ сървърите на GIGABYTE набират скорост, като намаляват общата стойност на притежание при центровете за данни и предлагат балансирана комбинация от изчислителна мощ, поддрътжка на памет, голям брой входо-изходи и повишена сигурност.

Петте актуализирани сървъри GIGABYTE AMD EPYC™ са: моделите с 1U форм-фактор R181-Z90, R181-Z91                и R181-Z92, и с 2U форм фактор R281-Z91 и R281-Z92.

Всички тези системи поддържат по два AMD EPYC™ 7000 процесори с 32 DIMM слота. По отношение на устройствата за съхранение на данни, R181-Z90 поддържа 4 x 3.5″ SATA/SAS дискове с подмяна под захранване (hot-swap), R181-Z91 поддържа смесица от 2 x 2.5″ „hot-swap“ NVMe U.2 устройства и 8x „hot-swap“ 2.5” SATA/SAS диска, докато R181-Z92 поддържа 10 броя 2.5″ „hot-swap“ NVMe U.2 устройства.

В същото време R281-Z91 поддържа комбинация от 6x 2.5″ „hot-swap“ NVMe U.2 и 20x 2.5″ „hot-swap“ SATA/SAS диска, а R281-Z92 – съответно 24x 2.5″ „hot-swap“ NVMe U.2 + 2x 2.5” hot-swap  SATA/SAS устройства. И петте системи разполагат с 1x NVMe M.2 слот за допълнително ултрабързо устройство.

Системите, които поддържат голям брой сториж устройства с висока пропускателна способност на данните са особено добре подходящи за приложения като обработка на големи обеми данни (Big Data), където размерът на паметта и производителността за съхраняване на тези големи обеми данни по време на обработката им имат все по-голямо значение.

Таблицата по-долу представя сравнение на основните спецификации на всеки модел:


Допълнителна информация за сървърните продукти на GIGABYTE  можете да намерите на https://sg-computers.com.„Платформата AMD EPYC осигурява много висока производителност и отлична стойност в различните комбинации от размери и сторидж устройства . GIGABYTE продължава да предлага голям избор висок клас сървъри, които да съответстват на конкретните технологични нужди и бюджет на потребителите,“ каза Стойчо Гергинов, изпълнителен директор на SG-Computers Engineering, дистрибутор на сървърите на GIGABYTE.


Етикети: ,Коментари: