MMD пуска нови дисплеи за конзоли: Уловете момента с линията Philips Momentum

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 27.04.2018, 2,347 показвания

 • UltraClear 4K UHD резолюция за прецизност върху огромен 43-инчов дисплей
 • По-точни цветове, благодарение на Quantum Dot Technology
 • Върховно качество на картината: първият дисплей в света, сертифициран като VESA DisplayHDR™ 1000 (към 15.04.2018)
 • Запазете момента: Adaptive Sync поддръжка, 4 ms GtG време за реакция и малко входно закъснение гарантират липса на насичане и накъсване в бързите игри
 • Ново ниво на ангажираност в забавленията: поглъщаща Ambiglow Lighting и подобрен звук с DTS Sound™
 • Всеобхватна практичност: USB-C поддръжка, USB 3.0 хъб, MultiView от 2 източника, дистанционно управление и HDMI-CEC съвместимост


Грабнете момента с Philips 436M6VBPAB: реалистични изображения с поддръжка на HDR 1000, 4K резолюция на огромен 43-инчов екран, Adaptive Sync, Ambiglow и още!

Амстердам, 24-ти април 2018 – MMD, водещият специалист при дисплеите и лицензен партньор на Philips monitors, обяви чисто новата линия от монитори Momentum, фокусирана върху домашното забавление и в частност конзолните игри. Първият дисплей Philips Momentum, който ще дебютира – моделът 436M6VBPAB, идва със спираща дъха 4K UHD резолюция на своя 43-инчов VA панел. 436M6VBPAB постига 1000 cd/m² пикова яркост, цветово пространство ultra-wide с покритие на 100% BT.709 и 97.6% DCI-P3 и 1.07 милиард цвята, постигнати посредством 8 bit +2 bit FRC (Frame Rate Control) представяне, което го прави първия в света дисплей, съвместим с новия стандарт VESA DisplayHDR 1000! 436M6VBPAB е снабден с Quantum Dot технология вместо с някоя от конвенционалните технологии с LED подсветка. Тази иновативна полупроводникова технология произвежда трептящи, динамични цветове с по-синьо синьо, по-зелено зелено и по-червено червено. Благодарение на по-късата дължина на вълната на трите основни цвята при Quantum Dot, те са представени по-наситени и още по-живи и точни. 436M6VBPAB е истински геймърски монитор, който дава на играчите най-високо ниво на представяне, благодарение на режимите Low Input Lag и SmartResponse за по-бърза визуална обратна връзка, както и Adaptive-Sync за геймърско изживяване без насичане и накъсване на кадрите.

Някои потребители са заклети фенове на PC игрите и не се отказват от своята клавиатура и мишка, предпочитат да седят на геймърски стол и да използват геймърски монитор с диагонал 24-32 инча от близко разстояние (<1 м). Други потребителите предпочитат да използват контролери с геймърска конзола, която свързват към телевизор или голям дисплей, да се отпуснат на дивана или фотьойла и да играят от по-голямо разстояние. Всъщност, пазарът на конзоли за игра е втория по-големина през 2017 г. с 29% от глобалния пазар на игри според анализатора NewZoo. За съжаление повечето телевизори не са проектирани с оглед на игрите като основно приложение и не са подходящи за бързи, интерактивни действия, което предизвиква призрачни ефекти, замазване и подобни нежелани дефекти, които дразнят играчите.

Линията Momentum променя пейзажа като запълва празнината между отделните продуктови фамилии в гамата на Philips. Целта е да се премести фокуса върху големите екрани за забавление и конзолни игри, като се предложат последните иновации при дисплеите на информираните потребители. Особено когато няма много място, линията Momentum покрива всички нужди от забавления със забележително качество.

Моделът 436M6VBPAB е голям и стилен дисплей с много тънки рамки, който е поставен върху модерна и футуристична тънка алуминиева стойка. Дисплеят е с  Ambiglow осветяване, което създава уникално, потапящо зрително преживяване посредством външен светлинен ореол около панела. Бързият вътрешен процесор анализира съдържанието на екрана и адаптира цвета и яркостта на светлината, така че да подхождат на образа. Този ефект е особено подходящ за филми, спортни събития и игри. Елегантният външен дизайн на 436M6VBPAB с Ambiglow е единствен по рода си, каквато е и цялата линия Momentum.

Дебютният модел 436M6VBPAB е снабден с бърз 43-инчов VA панел с CrystalClear 4K (3840×2160) UHD резолюция и отлично време за реакция от само 4 ms GtG, както и  SmartResponse плюс Adaptive Sync технологии за възможно най-плавно игрово преживяване. Ексклузивната за панелите Philips технология SmartResponse позволява постигането на изображения без призрачни ефекти с възможно най-малко закъснение в бързите игри и филми. Последните версии на актуалното поколение конзоли е способно да предлага 4K резолюция и HDR (High Dynamic Range) в някои игри, за които 436M6VBPAB е перфектно подготвен. Моделът е много подходящ и за спонтанни забавления като гледане на филми и сериали или игра, благодарение на поддръжката на Adaptive Sync, предлагана от графичните процесори AMD. Adaptive Sync напасва кадровата честота на рендваното изображение с честотата на опресняване на екрана и така елиминира насичането и накъсването от разминати кадри в игрите. За повече отзивчивост 436M6VBPAB предлага и Low Input Lag режим, в който сигналът прескача по-голяма част от вътрешните обработки на дисплея и намалява общата входна латентност наполовина.

ДНК-то на 436M6VBPAB в голямата си част носи гените на гъвкав и практичен монитор, каквито са и останалите продукти на марката. Функцията MultiView предлага изобразяване на сигнал от два източника едновременно в режими Picture-in-Picture или Picture-by-Picture, увеличавайки удобството при многозадачна работа. Възможностите за връзка са много добре развити с наличието на DisplayPort 1.2, Mini DisplayPort, HDMI 2.0 входове, както и на USB-C свързаност, която може да предава сигнала към дисплея и да осигурява захранване за зареждане на мобилни устройства, както и да пренася мрежови данни по един единствен кабел. Вграденият USB 3.0 хъб разширява гъвкавостта в още по-голяма степен, когато се налага свързването на допълнителни USB устройства.

436M6VBPAB е снабден и с два висококачествени говорителя с мощност 7W и DTS Sound технология, която подобрява ефекта на поглъщане не само за визуалните сетива, но и за слуха.

Philips 436M6VBPAB: едно дистанционно за всички HDMI-CEC съвместими устройства като игрови конзоли, DVD/Blu-ray плеъри и др.

Линията Momentum е проектирана с идеята, че дисплеят може да бъде разположен на значително разстояние от потребителя. За най-голямо удобство и оптимално потребителско преживяване 436M6VBPAB идва с дистанционно управление, което позволява да се управляват и други устройства, свързани по HDMI с помощта на Philips EasyLink.

Първият дисплей Philips Momentum, 436M6VBPAB, ще дебютира през май 2018 на препоръчителна крайна цена от 1559 лв. с ДДС.

Повече информация за мониторите Philips: https://www.philips.co.uk/c-m-pc/monitors

Изображение на продукта: https://photos.app.goo.gl/0RKZzoU4Vqrflq7H2

 

За MMD

MMD е компания, притежавана изцяло от TPV, основана през 2009 г. в резултат на споразумение за лицензиране на марката с Philips. MMD ексклузивно маркетира и продава LCD дисплеи с логото на Philips в целия свят. Чрез комбиниране на ценностите на марката Philips с производствения опит на TPV, MMD прилага бърз и фокусиран подход за лансиране на иновативни продукти на пазара. MMD обслужва пазарите в Западна Европа, Средния Изток и Африка чрез централата си в Амстердам. Източноевропейският пазар и страните от ОНД се обслужват от локален офис в Прага. MMD работи с всички големи IT дистрибутори и риселъри посредством мрежата си от локални търговски екипи. Центърът за дизайн и разработки на компанията се намира в Тайван.
www.mmd-p.com


Етикети:3 коментара

 1. 1 Паляци // 28.04.2018 в 13:03

  Паляци!! Какъв монитор БЕЗ насичане на “бързите” игри, като конзолата хвърля 60 fps през HDMI-a………

  Като искаш да играеш бързи игри правиш си геймърски риг със СЪКПА и МОЩТНА видео-карта и играеш с >140fps на 140 Херцов монитор…..
  Фрий-Синка и Джи-Синка са изгъзици и екстри…ако имаш кинтите

 2. 2 Херцог // 30.04.2018 в 14:59

  Има хора които не правят визуално разлика между 30 и 60 кадъра и си вярват, а ти за 140 кадърна излетя в облаците. В момента конзолите са абсолютна подигравка 30 кадъра лепи навсякъде едва едва. Единствено игри с Аркаден режим на 60 кадъра са приемливи, но тъй като синхронизира има лаг за изработване на буфера, какъвто липсва при отключен фреймрейт. Така че ЛАГ от буфера, лаг от феймрейта, лаг от монитора, лаг от кабела, лаг от електрониката и става слайдшоу, но пак хората си вярват че това е някакъв вид невероятно изживяване,
  заблудата и фенщината властва. Наличието на добър екран с Async спасява положението при отключен фреймрейт когато паднат под 30…

 3. 3 Мементо // 30.04.2018 в 15:33

  За сведение AMD sync е безплатен, та да му мислят тия с NOvideo……

Коментари: