NVIDIA демонстрира GPU-ускорено възпроизвеждане на 3D Blu-Ray видео с помощта на GeForce и 3D Vision

NVIDIA демонстрира GPU-ускорено възпроизвеждане на 3D Blu-Ray видео с помощта на GeForce и 3D Vision

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 9.12.2009, 5,591 показвания

header_3d_vision

Екосистемата на NVIDIA 3D Vision се разширява още с добавянето на поддръжка за 3D Blu-ray HD видео възпроизвеждане и нови 120Hz, 1080p 3D LCD монитори

2010 е сочена като годината, в която потребителите най-накрая ще могат да се наслаждават на впечатляващи 3D изживявания във всяка една област – при игрите, във фотографията, по време на браузването в интернет и разбира се докато гледат филми. И с предстоящото финализиране на стандарта 3D Blu-ray в съвсем скоро време, NVIDIA и партньорите на компанията се радват да съобщят, че впечатляващите 3D филми скоро ще могат да бъдат пренесени от киносалона и у дома.

“2010 се очаква да бъде основоположна година за 3D развлеченията”, заяви Джо Робъртс, изпълнителен вицепрезидент на продуктовото подразделение в Corel. “В Холивуд вече активно работят по създаването на 3D съдържание, а в същото време производителите на хардуер – да предоставят на потребителите нови технологии за възпроизвеждане на 3D образа. Продуктите с марката WinDVD на Corel са познат лидер в областта на решенията за възпроизвеждане на видео и ние сме щастливи от възможността да работим съвместно с NVIDIA, за да помогнем за развитието на тази инициатива. Нашият прототип за възпроизвеждане на 3D Blu-ray съдържание е критична част от цялостното решение за гледане на 3D Blu-ray видео на компютър”.

NVIDIA демонстрира цялостни решения за 3D кино на филмовите студия, пресата и клиентите си, състоящи се от компютърна система, оборудвана с GeForce® GPU и NVIDIA® 3D Vision™ активни шътър 3D очила, както и нови 1080p, 3D LCD монитори от Acer, за да покаже как потребителите ще могат да гледат 3D Blu-ray съдържание, когато такова бъде комерсиално достъпно. В очакване на официалното обявяване от страна на Blu-ray Disc Association и бъдещите продукти, които ще бъдат показани по време на предстоящото през януари Consumer Electronics Show (CES), NVIDIA работи много активно с водещите разработчици на софтуер за видео възпроизвеждане, в това число Arcsoft, Corel, Cyberlink, и Sonic, за да може да осигури безпроблемна поддръжка на 3D Blu-ray заглавията, когато те бъдат достъпни през 2010.

През последните няколко седмици NVIDIA успешно демонстрира възпроизвеждането на 3D видео, компресирано с помощта на AVC Multi-View Codec (или AVC-MVC), метода за компресия, който се очаква да бъде в основата на филмовото съдържание, записвано в 3D Blu-ray формат. 3D Blu-ray съдържанието, компресирано с in AVC –MVC може да бъде декодирано в реално време на определени графични процесори на NVIDIA, в резултат, на което изживяването при гледане на 3D филм в домашни условия ще бъде не по-различно от това, което е в 3D киносалоните в момента. Сред графичните чипове на NVIDIA, които могат да декодират 3D Blu-ray съдържание попада и новия достъпен модел GeForce GT 240, както и предстоящото следващо поколение решения GF100, което е на базата на архитектурата NVIDIA “Fermi”. Това ще позволи на потребителите да асемблират компютърни конфигурации, използващи графични процесори GeForce и NVIDIA 3D Vision активни шътър очила на нормална цена, превръщайки един такъв компютър в идеалната платформа за гледане на 3D Blu-ray филми, преглеждане на 3D снимки, браузване на триизмерни уеб сайтове и възможност за игра на над 400 заглавия в стереоскопичен 3D режим.

“Радваме се от възможността да работим съвместно с NVIDIA, за да може да предложим поддръжка на 3D Blu-ray филми, които ще могат да бъдат гледани с помощта на NVIDIA 3D Vision очилата”, заяви Джордж Танг, вицепрезидент и генерален мениджър в ArcSoft. “Специалната версия на TotalMedia Theatre ще предложи на потребителите неустоимо софтуерно решение за гледане на 3D Blu-ray заглавия, което по нищо няма да отстъпва на изживяването при гледане на 3D филм на кино”.

“Производителността, осигурявана от графичните процесори GeForce е достатъчна за декодирането на видео съдържание с Multi-View Codec (MVC) компресията, използвана от 3D Blu-ray”, заяви Майкъл Демайър, вицепрезидент в Roxio. “Вече демонстрираме възпроизвеждане на 3D Blu-ray видео с GPU ускорение с помощта на Roxio CinePlayer BD. А в комбинация с NVIDIA 3D Vision изживяването е направо като от друг свят”.

Разбира се, потребителите ще се нуждаят от съвместим с 3D Vision екран, за да могат да гледат бъдещите 3D холивудски хитове в домашни условия. В резултат на това, водещите производители на монитори вече подготвят пускането на нови 3D-Vision-съвместими, 1920×1080, 120Hz 1080p LCD екрани за 2010 година. От Acer ще са първи на пазара със своите предложения GD245HQ и GD235HZ, модели, които са перфектни за игри, гледане на видео и други домашни развлекателни цели, включително и възпроизвеждането на 3D Blu-ray съдържание.

“3D Blu-ray ще бъде водещият формат за гледане на 3D филми в домашни условия”, заяви Алис Х. Чанг, изпълнителен директор на CyberLink. “Компютрите с Cyberlink PowerDVD Ultra и NVIDIA 3D Vision ще могат да предложат на кинолюбителите перфектната платформа за гледане на 3D видео по начина, по който то трябва да бъде гледано”.

Вече демонстрирано пред повече от 300 редактора в световен мащаб, NVIDIA ще покаже 3D Blu-ray възпроизвеждане с помощта на графични процесори на компанията и технологията NVIDIA 3D Vision и по време на CES в Лас Вегас между 7 и 11 януари 2010. Посетителите на CES ще могат да видят демонстрацията на живо на щанда на компанията #35912 в зала Юг 4.

Повече информация за технологията NVIDIA 3D Vision ще откриете на адрес: www.nvidia.com/3DVision.


Етикети: , , , , , , , , ,Коментарите са забранени.