GIGABYTE пусна мащабируем сторидж сървър с голяма плътност

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 30.05.2018, 1,660 показвания

Тайпе, Тайван, 28 май 2018 г. – GIGABYTE анонсира сторидж сървър, който оптимално съчетава висока производителност, капацитет за съхранение на данни и гъвкавост на приложението. Моделът S451-3R0 разчита на два Intel Xeon Scalable процесори, и в него могат да се поставят 36 броя 3,5-инчови и 2 бр. 2,5-инчови SSD / HDD. Той предлага отличен баланс между сторидж плътност и пропускателна способност на трансфер и е особено подходящ за обектен сторидж, стриминг на мултимедийно съдържание и „big data“ приложения.

Два Intel Xeon Scalable процесора

GIGABYTE S451-3R0 разполага с два Intel Xeon Scalable процесора с до 28 ядра на CPU, които го правят подходящ за приложения, в които се изисква висока производителност и работа под интензивно натоварване. Всеки от CPU-цоклите поддържа най-високите изисквания за TDP – 205W, както и Intel Omni-Path технология на свързване, за елиминиране на латентността на връзката CPU – мрежа. Платформата поддържа 6 канала DDR4 памет с по два DIMM слота на канал. Максималният капацитет на паметта зависи от модела на процесора, като максималната е 1,5TB на CPU.

Сторидж капацитет и мрежови възможности

В предната част на сървъра S451-3R0 могат да се разположат 24x 3,5” „hot-swappable“ HDD / SSD, а в задния отсек – още 12x 3,5” и 2x 2.5” HDD / SSD, които се сменят без изключване на машината. Не е включе сторидж адаптер по подразбиране, което дава на потребителите гъвкавост да изберат свое собствено решение – те могат да изберат от най-новите сторидж адаптери на GIGABYTE (като хардуерна или софтуерна RAID карта) или да използват свои адаптери/ RAID карти, които да поставят с допълнителните слотове за разширение  – 4x PCIe (Gen3 x 16) слота и 1x OCP (Gen3 x16) мецанин-слот. Мрежовата част на сървъра стандартно разполага с два 10Gb/s SFP+ LAN порта, както и допълнителни 2x 1Gb/s LAN порта и отделен LAN порт за управление.

 

Оптимизиран за софтуерно-дефиниран сторидж

Сървърът S451-3R0 е едно ценово-ефективно сторидж решение. В сравнене с традиционните системи, които използват свой собствен IC хардуер и софтуер, с високи разходи за начална инвестиция и ограничена мащабируемост,неговата x86 архитектура означава отлично взаимодействие с всички известни сторидж приложения, или с други думи – безпроблемно инсталиране и мащабиране. GIGABYTE е валидирала и създала референтни архитектури за своите продукти с различни различни софтуерни платформи с отворен код като Ceph и Hadoop, за да бъде инсталацията още по-улеснена и още по-бърза. Изчислителната мощност на двата Intel Xeon Scalable процесора се справя отлично с интензивни сторидж приложения като поточно видео (за разпространение/броудкаст на мултимедийно съдържание или CCTV), или като сторидж компонент на една HPC система.

Гъвкаво конфигуриране

Уникална характеристика на S451-3R0 е шаси-дизайнът, който използва дънна платка със стандартен E-ATX форм фактор. Следователно, потребителите могат да изберат алтернативно решение за дъното  (например решения базирани на Intel Xeon D или на AMD EPYC), за да персонализират сървъра според своите индивидуални изисквания.

Лесна инсталация и поддръжка

Работата с  S451-3R0 е допълнително улеснена с лесно заменящите се охлаждащи вентилатори и „hot-swap“ резервираните захранващи блокове, както и „tool-less“ гнездата за дисковете, които дори не изискват инструменти за монтаж. „Сторидж системата S451-3R0 е високо-надеждна и лесна за поддръжка, нейното оптимизирана хардуерна конструкция улеснява дейността на ИТ персонала и намалява оперативните разходи на организацията-собственик,“ коментира Стойчо Гергинов, изпълнителен директор на SG-Computers Engineering, дистрибутор на GIGABYTE  сървърите у нас.

Допълнителна информация за сървърните машини на GIGABYTE  предлагани у нас можете да намерите https://sg-computers.com  .


Етикети: , ,Коментари: