Технологията Radeon FreeSync е вече на голям екран с новите FreeSync Samsung QLED телевизори

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 6.06.2018, 1,682 показвания

 

5 юни 2018 г. – Днес AMD и Samsung официално обявиха поддръжката на технологията Radeon FreeSync в новите QLED телевизори на Samsung с размери на дисплея от 55 до 82 инча. Така гейминг изживяванията могат да се пренесат на ултрашироки екрани с 4K резолюция, при това с плавна картина без накъсвания благодарение на водещата адаптивна технология на опресняване на AMD.

Дисплеите поддържащи Radeon FreeSync технология предлагат на геймърите следните предимства:

  • Изключително стабилна, плавна картина: FreeSync технологията синхронизира честотата на опресняване на дисплея с кадровата скорост на съвместимите Radeon графични карти, за премахване на визуалните недостатъци като накъсване и трептене на картината, и забавяне на реакцията на действията на играча.
  • Достъп до растяща екосистема: AMD продължава да разширява екосистемата FreeSync отвъд персоналните компютри с пускането на поддръжка за FreeSync в конзолите Xbox One S и Xbox One X на Microsoft в началото на м. Март т.г.
  • Поддръжка на отворените иновации: С индустриални стандарти като FreeSync, AMD осигурява на РС и конзолната екосистеми технологии, които значително подобряват изживяванията на геймърите. Сега технологията FreeSync се поддържа от над 250 модела дисплеи предлагани от над 20 производители.

С HDR поддръжката на до 1000 нит-а и с превъзходна картина, QLED дисплеите на Samsung осигуряват високи честоти на опресняване и ниска латентност при голям избор на размери на екраните и разнообразие на цените. С тях потребителите могат да разчитат на един екран за всички свои домашни технологични развлечения.

Технологията FreeSync за QLED телевизорите на Samsung днес е достъпна за моделите с големина 55” – 82” инча от сериите NU8000 / NU8500. Тя се осигурява като част от автоматичен ъпдейт на геймърския режим (Gamer Mode). Актуализациите могат да се открият на официалния сайт на Samsung: www.samsung.com.

Допълнителна информация за FreeSync телевизорите можете да намерите тук.


Етикети: , , ,Коментари: