Ръстът на продажбите на AOC & MMD е двойно по-голям от ръста на пазара на монитори в Европа

Ръстът на продажбите на AOC & MMD е двойно по-голям от ръста на пазара на монитори в Европа

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 27.06.2018, 1,908 показвания

 

След като демонстрира устойчив ръст през 2017 г., европейският пазар на монитори постигна увеличение от 8% за първото тримесечие на 2018 г., като AOC и MMD, лицензен партньор на Philips, съвкупно постигат 16% повече спрямо миналата година. Комбинираният пазарен дял на двете марки означава, че те заемат водещата позиция, а само AOC увеличава обема на продажбите с 28% в сравнение с Q1/2017.

  • AOC показа значителен ръст и второто по величина нарастване като обем продажби за последното тримесечие с 28%, което е три пъти повече от средния ръст на европейския пазар.
  • AOC и MMD, лицензен партньор на Philips monitors, са увеличили обема доставки с 16% в сравнение сQ1/2017.
  • Общият пазар на монитори продължава да расте, благодарение на засиленото търсене на модели с висока резолюция (QHD и UHD), ултра широки екрани, извити и големи монитори, както и на иновативни технологии, които допринасят за по-висока продуктивност и лекота на използване. Ключов фактор е и растящият гейминг сегмент.

Амстердам, 27-ми юни, 2018 г. – Според последните данни от компанията за анализи Context, пазарът на монитори в по-широкия европейски регион е нараснал през първото тримесечие на 2018 г. с 8% спрямо година по-рано. Екраните с големи размери (24.5” до 35”) и иновативните технологии допринасят за този ръст, докато пазарният дял на по-малките дисплеи 23-24” продължава да намалява. Значително нарастват сегментите на моделите с QHD и UHD резолюции.

В сегмента на мониторите с диагонал 31.5ʺ, AOC успява да увеличи пазарния си дял от 0% до 27.3% само за една година (Q1/2017 спрямо Q1/2018), превръщайки се в лидер в този сегмент. AOC е водеща марка и в клас 35” с пазарен дял от 30.9% през Q1/2018. При по-големите размери на екрана Philips доминира при 40” и 43” модели със съответно 36.9% и 40.8% пазарен дял.

Ръстът в продажбите на мониторите AOC и Philips продължава, благодарение на собствените иновативни и „зелени“ решения на Philips като PowerSensor, който засича отсъствието на потребителя и намалява яркостта с над 80% или изскачащата уеб камера, която може да бъде скрита в корпуса за подобрена сигурност, както и възможността за USB-C докинг, която увеличава продуктивността. Успехът на AOC се дължи най-вече на богатата гама от монитори за геймъри, включително ултра състезателните 240 Hz-ови дисплеи и екзотичните 35ʺ ultra-wide монитори.

AOC и Philips са постигнали впечатляващ комбиниран резултат, равняващ се на 15% пазарен дял в Европа, което им осигурява водещата позиция за първото тримесечие на 2018 г. От 22 страни/региона в Европа двете марки държат първа позиция на пазара в 11 страни/региона и втора позиция в 6 други.

„В AOC и MMD работим върху все повече и повече иновативни функции в различни области като дизайн, качество на изображението, ергономия и удобство за потребителя, както и по отношение на грижата за околната среда. Тези иновации са в основата на ръста на доставките и продължават да допринасят за увеличаване на пазарното ни присъствие с всяко следващо тримесечие“, каза Щефан Зомер, Директор Маркетинг и бизнес управление за Европа.

Щефан Зомер, Директор Маркетинг и бизнес управление за Европа

В България, пазарът на монитори е пораснал с 32% в сравнение с Q1/2017, а пазарният дял на AOC се подобрява до трета позиция от десета за същия период на 2017 г., благодарение на впечатляващото увеличение на продажбите на AOC в България със 147%. Комбинираният пазарен дял на двете марки продължава да отговаря на първото място в страната.

 

За MMD

MMD е компания, притежавана изцяло от TPV, основана през 2009 г. в резултат на споразумение за лицензиране на марката с Philips. MMD ексклузивно маркетира и продава LCD дисплеи с логото на Philips в целия свят. Чрез комбиниране на ценностите на марката Philips с производствения опит на TPV, MMD прилага бърз и фокусиран подход за лансиране на иновативни продукти на пазара. MMD обслужва пазарите в Западна Европа, Средния Изток и Африка чрез централата си в Амстердам. Източноевропейският пазар и страните от ОНД се обслужват от локален офис в Прага. MMD работи с всички големи IT дистрибутори и риселъри посредством мрежата си от локални търговски екипи. Центърът за дизайн и разработки на компанията се намира в Тайван.
www.mmd-p.com

 

За AOC:

AOC е една от глобалните топ марки на пазара на дисплеи. Високото качество, първокласния сервиз, атрактивните дизайни, ергономичните и иновативни продукти, щадящи околната среда и конкурентите цени са причините, заради които все повече и повече крайни потребители, корпоративни мениджъри и дистрибутори се доверяват на AOC. AOC предлага дисплеи, които задоволят изискванията на всеки тип потребител, независимо за професионална, домашна или гейминг употреба. AOC е подразделение на TPV Technology Limited, най-големият производител на LCD дисплеи в света.

http://eu.aoc.com

 

 

 


Етикети: ,2 коментара

  1. 1 asd // 29.06.2018 в 11:35

    Имам АОС монитор. За 200 лева си е супер,ips-че , добра картина . Минусът му че като цяло стойката е паянтова и се клати и при директна светлина от прозореца не се вижда лесно ( за това имам щори 24/7 :D ) Идва с говорителчета, така го ползвам и като телевизор през hdmi изхода. От TN панел на IPS беше доста сериозна разликата.Много съм доволен.АОC правят добри монитори в ниския ценови сегмент (200-250 лева ) има доста богат избор.Вече година и половина го ползвам и нямам проблеми.I2269Vwm е модела.

  2. 2 Lachezar // 06.07.2018 в 16:15

    Как няма да са велики? Те за цена/качество нямат стигане. Купих си геймърски 144Hz FreeSync монитор марка АОС и съм повече от доволен. Не струваше бъбрек, а някакви си там 300-400лв. Станах Master в Overwatch, вече 4-ти сезон подред след като го закупих. Невероятна марка е. След време пак от тях ще си закупя сигурно монитор. На приятелката ми, която е художничка и трябваше IPS екран, препоръчах и AOC, купи си го за 300лв и си е избила парите за него оттогава N на брой пъти.