ADATA XPG Storm RGB

В раздел: Ревюта, Ревюта, статии и ръководства от на 29.06.2018, 5,854 показвания
Страница от ревюто: 1 2 3 4


В днешно време да имаш устройство SSD в домашният си компютър (дори и геймърски такъв) не е кой знае какво. Технологията еволюира достатъчно, че да е прекалено достъпна дори за машините от по-нисък клас. Въпреки всичко изборът на SSD никога не е бил по-проблемен в смисъл на основният въпрос – какво SSD да си купя?

В момента отговорът не е еднозначен, до самата марка и модел на устройството. Човек вече може да избира не само от изброените две възможности, но и от самият тип на устройството – дали ще е SATA или M.2. Дънните платки с поне един конектор M.2 са вече толкова много, че донякъде въпросът “защо все още не притежавам M.2 SSD” е повече от уместен…. най-малкото цената далеч не е проблем, M.2 SSD са на почти идентична цена със своите класически събратя 7мм SATA.

Много варианти на устройства М.2 SSD не притежават никакво охлаждане, като и повечето потребители не се замислят дали и защо би им трябвало да охлаждат тази малка платка с чипове NAND. И ако при моделите за SATA това не е от значение, защото там максималната скорост на трансфер няма как да премине границата от 550MB/s, при наличието на NVMe M.2 положението е далеч по-различно. Натоварването и от там отделената топлина са далеч по-различни…

Поради това не е учудващо, че някои производители предлагат специални охладители за M.2 SSD, който малко или много да понижат работната температура. Защо това е важно ще стане дума след малко, а сега ще се фокусираме върху един такъв охладител – ADATA XPG Storm RGB.Всички страници от статията:

  1. От SATA SSD към М.2 SSD
  2. ADATA XPG Storm
  3. Тестова система и резултати
  4. В Заключение


Страница от ревюто: 1 2 3 4
Етикети: , , ,Коментари: