AMD подсилва „скамейката“ на своето фирмено и техническо ръководство

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 13.07.2018, 1,861 показвания

 

 

 Санта Клара, Калифорния, САЩ — 12 юли 2018 г. — AMD (NASDAQ: AMD) днес обяви ключови назначения на ръководни позиции, фокусирани върху растежа на компанията. AMD присвои на Марк Кларк, главен архитект на “Zen”, званието Corporate Fellow (по стандартите на технологичните компании в САЩ това е най-високата позиция в кариерата, до която може да достигне инженер или учен, занимаващи се с развойна дейност – бел. прев.). Компанията  издигна Дарън Грасби на позицията старши вицепрезидент, отговарящ за глобалните продажби на изчислителни и графични продукти и президент на AMD за Европа, Средния изток и Африка (ЕМЕА), както и Робърт Гама като старши вицепрезидент и главен директор Човешки ресурси.

“Последните 18 месеца бяха изключителни за, AMD; ние пуснахме чудесни продукти, спечелихме дял в нашите основни пазари и постигнахме двуцифрен ръст на годишните продажби. Възможностите пред нас са огромни, с изпълнението на нашата стратегия и продуктова пътна карта,” каза Лиса Су, президент и СЕО на AMD. “Водещи личности като Майк, Дарън и Робърт имаха значителен принос за нашия успех дотук и тяхното издигане в кариерата допълнително ще усили влиянието им в AMD с ускорения ръст на компанията по нашия път напред.”

 

Майк Кларк, AMD Corporate Fellow

Издигането на Кларк като AMD Corporate Fellow е въз основа на неговата забележителна роля на лидер в разработката на архитектурата на процесорните ядра, и по-специално на “Zen” микроархитектурата – критично-важната основа за високопроизводителните процесори AMD Ryzen™, AMD Ryzen™ Threadripper™ и AMD EPYC™. Кларк ще продължи да ръководи стратегията, проектирането и пътната карта на CPU-ядрата. Титлата AMD Fellow е чест, с която се удостояват най-издигнатите иноватори, като основанията за нея са: конкретен технически принос, ангажираност в бранша и обучаването на таланти.

 

Дарън Грасби, старши вицепрезидент на AMD, отговарящ за глобалните продажби на изчислителни и графични продукти, и президент на AMD за EMEA

Като старши вицепрезидент, отговарящ за глобалните продажби на изчислителни и графични продукти, и президент на операциите на AMD в EMEA, Грасби ръководи продажбите в световен мащаб на AMD към производителите на РС и партньорите в дистрибуторските канали, и наблюдава като висш ръководител работата на служителите на AMD в EMEA, операциите на компанията и отношението склиентите и партньорите. От своето присъединяване към AMD през 2007 г. Дарън Грасби е на различни ръководни позиции и води екипи, които успешно реализират в глобален план продукти от линиите AMD Ryzen™, AMD Radeon™ и предишните поколения изчислителни и графични процесори.

 

Робърт Гама, старши вицепрезидент на AMD и главен директор Човешки ресурси

Като старши вицепрезидент и главен директор Човешки ресурси, г-н Гама ръководи глобалната организация на човешките ресурси в AMD, което включва управлението, заплащането и стимулирането на таланти, тяхното обучение и развитие, както и ръководството на HR системите и операциите. Гама отговаря за изпълнението на HR стратегията на компанията в подкрепа на нейните бизнес приоритети. През последните пет години той полага усилия да трансформира HR практиките и операциите в AMD на много водещи позиции, последно като главен директор по талантите.

 

За AMD

В продължение на над 45 години AMD тласка напред иновациите във високопроизводителните изчислителни среди, в графиката и визуализационните технологии – градивните блокове за потопяващи игрови и визуализационни платформи и информационни центрове. Стотици милиони потребители, водещи бизнеси от Fortune 500 класацията и научни институции в света разчитат на технологиите на AMD за ежедневно подобряване на начина, по който живеят, работят и играят. Служителите на AMD в цял свят са фокусирани върху изграждането на отлични продукти, които преместват напред границите на нашите възможности. Допълнителна информация какви възможности дава AMD  днес и как вдъхновява бъдещето ще намерите на уебсайта, блога, Facebook и Twitter страниците на компанията.

 

AMD, логото AMD Arrow, EPYC, Radeon, Ryzen, Threadripper  и техните комбинации са собственост на Advanced Micro Devices, Inc. Другите имена са използванни само с информационна цел и могат да бъдаттърговски марки на съответните собственици.


Етикети: , , ,Коментари: