Платформата NVIDIA RTX прави възможен рейтрейсинга в реално време и AI в blockbuster игрите

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 21.08.2018, 1,847 показвания

Най- големите разработчици използват NVIDIA RTX в игри, като Battlefield V и Shadow of the Tomb Raider

Във връзка с обявяването на  геймърските графични карти  GeForce RTX™ , базирани на архитектурата Turing™, NVIDIA обяви и разработването на някои игри, започвайки с Battlefield™ V и Shadow of the Tomb Raider — на платформата  NVIDIA RTX™ с рейтрейсинг в реално време и нови възможности за изкуствен интелект (AI).

NVIDIA RTX бързо се превърна в стандартната платформа за разработка на игри с рейтрейсинг в реално време. Новите RT ядра позволяват следене в реално време на обекти и среди с реалистични сенки, рефлекси, пречупвания и пълно осветяване.

“Платформата NVIDIA RTX и графичната серия GeForce RTX 20 изпълняват игри с рейтрейсинг в реално време, 10 години по-рано, отколкото мнозина очакваха “, каза Тони Тамаси, старши вицепрезидент на отдел съдържание и технологии в NVIDIA. “Благодарение на  AI и хардуерното ускорение light-ray внедрени в графичните карти GeForce RTX,съвсем скоро ще се радваме на игрите поддържащи тези футористични функции “.

NVIDIA RTX носи със себе си редица мощни инструменти, които разработчиците на игри използват, за да добавят ray-tracing и AI ефекти, включително хардуер и софтуер, които позволяват напреднали програмируеми шейдъри, ray tracing и deep learning. Платформата NVIDIA RTX се ползва с подкрепата на новия  API DirectX Raytracing (DXR) на Microsoft, който е приет при разработката на игри за API-тата Windows и Vulkan. В същото време хардуерното ускорение е интегрирано в архитектурата NVIDIA Turing.

Рейтрейсинг в реално време в игрите
Игрите, които ще интегрират рейтрейсинг в реално време, можете да видите по- долу. Следват да бъдат добавени и нови заглавия:

DLSS в игрите
Игрите, който ще използват DLSS, можете да видите по- долу. Ще бъдат добавени и нови заглавия:

 


Етикети: ,Коментари: