AMD обяви Dual-Vega Radeon Pro V340 за високо натоварени изчисления

AMD обяви Dual-Vega Radeon Pro V340 за високо натоварени изчисления

В раздел: Новини от на 27.08.2018, 2,392 показвания

Днес AMD на събитието VMworld в Лас Вегас обявиха своя нов, високопроизводителен ускорител за интензивни изчисления Radeon Pro V340, който съдържа два графични процесора. Тази графична карта (или по-скоро ускорител) се основава на същата версия на Vega, която се използва при потребителската линия графични карти на AMD и заема двоен слот.

Картата е снабдена с 32 GB HBM2 ECC памет, която е необходима за огромните количества данни, които тези ускорители са предназначени да обработват. Radeon Pro V340 поддържа до 32 (1GB) виртуални машини, което с 33% повече от конкурента му NVIDIA Tesla P40. Също така от AMD казват, че тяхната нова карта има интегриран енкодер за независима компресия на видеопотоци H.264 и H.265, разтоварвайки графичното ядро от тази задача. Също така с продължаващото откриване на нови уязвимости, присъщи на модерния компютърен хардуер, потенциалните купувачи на V340 трябва да знаят, че картата има вграден процесор за защита, който може да шифрова съхранението и да осигури защитен процес на зареждане.

“Като водещ модел на нашата продуктова линия Radeon Pro V, графичната карта Radeon Pro V340 използва усъвършенствани функции за сигурност и помага да се постигне ценово ефективно доставяне и ускоряване на модерните работни задачи за визуализация от центровете за данни”, каза генералния мениджър на Radeon Pro в AMD, Оги Бръкич.

“Графичната карта AMD Radeon Pro V340 ще даде възможност на клиентите ни да осигурят надеждна настолна виртуализация на графично ресурсоемки приложения”, каза Шелдън Ди Пайва, директор продуктов маркетинг във VMware. “С Radeon Pro за VMware, администраторите могат лесно да настроят VDI средата, бързо да добавят виртуални GPU към съществуващи виртуални машини и да дадат възможност на стотици професионалисти да се възползват само с няколко кликвания на мишката”.

“С увеличената плътност, по-бърз буфер и по-висока сигурност, графичната карта AMD Radeon Pro V340 предлага мощен, нов избор за нашите клиенти на техните Citrix Workspace работни места, дори и за най-взискателните приложения”, каза Калвин Хсу от Citrix.

По материали на Tom’sHardware  и Techpowerup


Етикети: ,Коментарите са забранени.