Потребител е успял да активира AMD FreeSync технологията на NVIDIA GPU

Потребител е успял да активира AMD FreeSync технологията на NVIDIA GPU

В раздел: Новини от на 29.08.2018, 4,091 показвания

Вчера в мрежата бързо се разпространи информацията (източник, на която са форумите на Reddit) как може да се използва технологията FreeSync на AMD с графични карти на NVIDIA. Разбира се има доста уговорки и ограничения, за да може да се използва тази технология.
Най-напред, моделите графични карти на NVIDIA, трябва да имат или да надхвърлят хардуерните изисквания на AMD за FreeSync технологията, а те са използване на DisplayPort 1.4 портове, които притежават функционалността на DisplayPort 1.2a, изискваща се за адаптивната синхронизация VESA. Такива карти например са моделите базирани на “Pascal” и “Maxwell” поколенията.

 

 

В стремежа си да популяризира собствената си технология G-SYNC, NVIDIA умишлено не разгласява функционалността на собствените си карти, които позволяват използването им съвместно с мониторите и софтуера на технологията AMD FreeSync.
Потребителят “bryf50” от ресурса Reddit е намерил начин да заобиколи ограниченията и да подкара FreeSync технологията с графична карта на NVIDIA.
Номерът изглежда измамно прост, но са необходими игри, които поддържат превключване в реално време на рендериращото GPU, както и допълнителна графична карта AMD Radeon, поддържаща FreeSync.
Когато е разглеждал настройките на системата в “Warcraft: Battle for Azeroth”, потребителят bryf50 е забелязал, че има възможност да се превключва в движение рендериращия графичен процесор (“rendering GPU”), без да се налага физически да свързва дисплея си към тази на новоизбраното GPU. Можете да започнете играта с дисплея, свързан към VGA1 (GPU на AMD Radeon) и да превключите рендера в играта на VGA2 (графичен процесор на NVIDIA). FreeSync ще продължи да работи, но вече с графичния процесор на NVIDIA. На теория това би трябвало да ви позволи да сдвоите например GTX 1080 Ti, който е от висок клас графичен ускорител, с $50 карта на AMD, като например Radeon RX 550, които поддържат FreeSync, вместо да плащате $200 добавка за G-SYNC.

 

 

По материали на Techpowerup


Етикети: ,4 коментара

 1. 1 Сашо // 29.08.2018 в 17:47

  не им ли омръзна идиотски номера, 20 години една и съща песен. Който има водеща пазарна позиция и си реже функции за да се опитва да прецака конкуренцията (и някои случаи прецаква себе си)

 2. 2 vap // 04.09.2018 в 16:37

  Хаха…това е е*аси и якото. Евала на пича, които се е усетил!

 3. 3 коста който 1111 под моста // 12.09.2018 в 11:49

  И сега Radeon RX 550 на цена от 700 долара :P
  Дали от АМД ще се усетят и ще направят някоя мизерия или от Нвидиа ще прецакат пак нещо ?

 4. 4 pep // 22.09.2018 в 07:29

  Всеки който разполага с gtx 1080Ti едва ли има по слаб монитор от 120/144Хц . При такъв случай технологията FreeSync за какво му е ? Нарязване на картината с такава комбинация от карта и монитор и без това няма да има.