AMD засилва ангажимента си към обществеността със своя 23-ти поред обновен документ за корпоративна отговорност

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 20.09.2018, 1,170 показвания

 

Санта Клара, Калифорния, САЩ – 19 септември 2018 г.AMD (NASDAQ: AMD) днес пусна своя 23-ти годишен ъпдейт за корпоративна отговорност, в който се подчертава продължаващия ангажимент на компанията за постигане на нейните екологични и социални цели. Документът разкрива подробности за програмите за устойчиво развитие, работата на служители-доброволци за обществеността, практики във веригата за доставки и нови примери, показващи как потребителите използват технологиите на AMD за подобряване на техния живот.

“Ние в AMD се гордеем не само с нашите водещи продукти, но също така и с начина, по който тези продукти идват на пазара,” каза Сюзън Мур, корпоративен вицепрезидент за работа с държавните институции и корпоративна отвоворност в AMD. “От фокусиране върху нашите практики във веригата за доставки до изграждането на култура за минимизиране на нашия екологичен отпечатък, ние съсредоточаваме нашето внимание върху корпоративната отговорност като критично важен аспект на това как AMD създава високопроизводителни изислителни продукти, които помагат да се разрешават някои от най-сериозните предизвикателства в света.”

Документът на компанията за корпоративна отговорност  за 2018 г. хвърля светлина върху следното:

  • Инициативата 25×20 за енергийна ефективност на AMD продължава с реализацията на нови технологии и повишаването на енергийната ефективност, в полза на нашите клиенти и на Земята. Например, очакваният скоро модел AMD Ryzen™ процесор с Radeon™ Vega графика ще бъде най-бързият и енергийно ефективен мобилен APU, който компанията е създала. В резултат на този напредък, инициативата е получила престижната Награда на гъбернатора на Калифорния за 2017 г. за екологично и икономическо лидерство.
  • Базата от служители на AMD е силна и нарастваща. В нашето проучване за ангажираността на служителите през 2018 г. 84% от персонала на компанията са отговорили, че те ще препоръчат AMD като страхотно място за работа и с това значително надминават и без това високия среден резултат на технологичните компании от 71%.
  • AMD инвестира в създаването на „включваща работна среда“ за всички свои служители чрез ресурсни групи, разнообразни стимули и политики, и постига 100% резултат в Индекса за корпоративно равенство на Фондацията „Кампания за човешки права“ (Human Rights Campaign Foundation’s Corporate Equality Index) за втора поредна година.
  • AMD и нейните партньори работят по нови подходи към образованието, включително по Виртуална реалност (VR)и Добавена реалност (AR) в училищата, със софтуер за инженерно образование без такси за обучение и високопроизводителни изчислителни среди за университетски изследвания в областта на рака, екологичните промени и много други.
  • Броят на служителите на AMD участващи в спонсорираните от компанията доброволчески дейсности в полза на обществеността в глобален мащаб се е повишил с 29% през 2017 г., като 2 451 AMD-ейци са предоставили общо 10 257 часа услуги за научни, инженерни и социални дейности в полза на различни обществени организации.
  • AMD продължава своя напредък в преследване на целите за защита на климата за 2020 г., одобрени от Инициативата „Научно-базирани цели“ (Science-Based Targets Initiative), и се е присъединила към Борда на доставчиците-лидери в своята социална ангажираност CDP 2018 Supplier Engagement Leader Board , които са 2% от общо 3000 компании фокусирани върху устойчивото развитие.
  • За AMD е чест да бъде в класациите на Thomson Reuters – Top 100 Global Tech Leaders (2018), на Barron 100 Most Sustainable Companies (2018), и JUST Capital – Most JUST Companies in America (2017).

 

Поддържащи източници

 

За AMD

В продължение на над 45 години AMD тласка напред иновациите във високопроизводителните изчислителни среди, в графиката и визуализационните технологии – градивните блокове за потопяващи игрови и визуализационни платформи и информационни центрове. Стотици милиони потребители, водещи бизнеси от Fortune 500 класацията и научни институции в света разчитат на технологиите на AMD за ежедневно подобряване на начина, по който живеят, работят и играят. Служителите на AMD в цял свят са фокусирани върху изграждането на отлични продукти, които преместват напред границите на нашите възможности. Допълнителна информация какви възможности дава AMD  днес и как вдъхновява бъдещето ще намерите на уебсайта, в блога, Facebook и Twitter страниците на компанията.

AMD, логото AMD Arrow logo, Ryzen, Ryzen PRO, Athlon, Athlon PRO, Radeon и техните комбинации са търговски марки на Advanced Micro Devices, Inc. Другите наименования са използвани само с информационна цел и може да са търговски имена на съответните собственици.


Етикети:Коментари: