AMD EPYC чупи световен рекорд и ускорява партньорски екосистеми

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 3.10.2018, 2,657 показвания

2 октомври 2018 г. – По време на Форума за разработчици на Xilinx , Виктор Пенг, главен изпълнителен директор на Xilinx и Марк Пейпърмастър, главен технологичен директор на AMD, обявиха нов световен рекорд  по пропускателна способност  на системи за изкуствен интелект  – 30 хиляди изображения в секунда. Той е бил осъществен на система с два AMD EPYC 7551 сървърни процесора работещи съвместно с осем новообявени ускорителни карти Xilinx Alveo U250 . Бенчмаркът е проведен по GoogLeNet, широко използвана конволюционна невронна мрежа. При представянето AMD и Xilinx споделиха обща визия за еволюцията на изчислителните системи в посока на хетерогенните архитектури.

 

ZT Systems, компания известна със своята работа в областта на хипермащабните центрове за данни, обяви нова система базирана на платформата Microsoft Project Olympus. Новата система поддържа едновременно AMD EPYC и AMD Radeon продукти за забележителна производителност във виртуални десктоп среди (VDI), или за работа със задачи свързани с изкуствения интелект и машинното самообучение. Можете да научите повече от прес-съобщението на ZT Systems и блога на AMD.


Етикети: , , ,3 коментара

 1. 1 Сашо // 03.10.2018 в 20:58

  яка копачка О:-)

 2. 2 nichi // 04.10.2018 в 11:47

  Интересно ми е, какво влияние са оказали криптовалутите върху развитието на подобни изчислителни системи?
  Още отдавна си спомням, че започнаха да правят суперкомпютрите от комбинация на видеокарти и процесори, но все пак оказали ли са някакво вличние криптовалутите и масовото използване на видеокарти?

 3. 3 Pe60 // 15.10.2018 в 00:23

  освен, че цените на видео картите се вдигнаха 2но ли ?

Коментари: