Intel включва Виетнам и Ирландия, за да увеличи обема на производство на процесори

Intel включва Виетнам и Ирландия, за да увеличи обема на производство на процесори

В раздел: Новини от на 22.10.2018, 3,215 показвания

В края на миналата седмица Intel пусна PCN (известие за промяна на продукта), в което заявява, че определя производствените си активи във Виетнам като “допълнителна страна за тестване и довършване”. Това означава окончателно тестване за осигуряване на качеството на вече почти готовите продукти и необходимите “довършителни работи”, което включва окончателно опаковане за ритейл пазара. Производствените мощности на Intel във Виетнам ще работят съвместно с най-голямата азиатска производствена база, разположена в Малайзия. В PCN пише “След като в PGAT (Малайзия) приключи монтажа и тестването, Intel ще изпраща сглобения материал във VNAT (Виетнам) за да премине през финални тестове и последната част на производствения процес. Имайте предвид, че производствените ресурси във Виетнам са сертифицирана като еквивалент (форма, годност, функция и надеждност) на засегнатите продукти и технологии от тази промяна”.

Продуктите, споменати в PCN, са новия водещ MSDT процесор на компанията, 8C/16T Core i9-9900K, следващите в низходяща посока 8C/8T Core i7-9700K и 6C/6Т Core i5-9600K. “Производството, сортирането и сглобяването следват философия, която дава възможност за доставка на продукта от множество производствени обекти, които функционират като виртуална фабрика, която работи последователно и независимо от производствения източник. Допълнителните предимства включват по-бързо нарастване на производството, което подобрява наличността на продуктите и последователността на качествените резултати”, заключава той. По-рано тази година Intel повиши капиталовите си разходи с още $1 млрд. на годишна база от около $16 млрд, в опит да увеличи производствените си обеми, тъй като индустрията е изправена пред недостиг на доставки от Intel, което компанията твърди, че се дължи на “повишеното търсене. Intel също така включват в производствената си верига и малките мощности, които имат в Ирландия.

Съгласно публикация в ирландския The Independent, FAB 24 на Intel в Leixlip ще получи част от този $1 млрд., за да произвежда 14 nm ++ процесори, които ще включват моделите от семействата “Coffee Lake” и “Coffee Lake Refresh”. Инвестицията на Intel в Ирландия се очаква да се увеличи, тъй като компанията планира да разшири Fab 24, което може да създаде допълнителни 4000 работни места. Проектът за разширяване в краткосрочен план може да струва около 50 млн. евро. The Independent прогнозира, че компанията може да инжектира допълнителни 2 млрд. евро, като отделни транзакции, в отговор на данъчни облекчения от страна на острова.

 

Източник: Techpowerup


Етикети:13 коментара

 1. 1 Бай Ставри // 22.10.2018 в 14:13

  Както са тръгнали, недостига скоро няма да го има, защото никой няма да им купува продукцията. Няма за какво да се притесняват!

 2. 2 Mech // 22.10.2018 в 21:56

  Ти за реализацията на продукцията им не се притеснявай, то и 8700К нямаше да се купува, пък каква стана тя. По-скоро се притеснявай Кума Лиса да не стане алчна като тях. :)

 3. 3 Комаро // 24.10.2018 в 13:55

 4. 4 Nichi // 24.10.2018 в 14:45

  На какво се дължи повишеното търсене на процесори?
  За PC-та и лаптопи не е, Там си има един стабилен пазар който постепенно намалява.
  За супер компютри и ai ли е? т.e. за различни cloud услуги ли?

 5. 5 Гого // 27.10.2018 в 14:04

  Мм, Интел, та Интел…Обаче:
  https://www.top500.org/news/china-reveals-third-exascale-prototype/
  “…Hygon’s EPYC license is restricted to the AMD’s first-generation Zen architecture, which is unlikely to be powerful enough to be the foundation of an exascale supercomputer. That suggests the Chinese are already looking ahead to future Zen designs to fuel their x86 needs. AMD’s Zen 2 EPYC chip, codenamed Rome, is already in the pipeline and is scheduled to go into production next year. [b]But for exascale systems, the Zen 3 EPYC platform would be the most logical choice. That chip is on schedule for a 2020 release, which is just in time for China’s initial crop of exascale supercomputers.[/b]”
  Ай ся коментирайте. АМД дръпва все повече на ПЦ пазара, почва, макар със забавяне, да дръпва на сървърният. За конзолите мисля, че положението е ясно, а сега ако чопнат и суперкомпютрите и Интел кво? :)

 6. 6 brendo // 30.10.2018 в 06:28

  @Гого – Е кво, влизаме в поредната конспирация – кой, аджеба, им позволи на АМД да дръпнат толкова, при положение че толкова години никакви ги нямаше…?
  Някой ще седне ли сега да ни разтяга локуми, как всичко било технически прогрес, и че сега палачинката се била обърнала?
  Айде да не се самозаблуждаваме, че в тоя бизнес нещата се случват ей така, заради нек’ви там достижения и нови архитектури, а не защото е решено да имаме преразпределение на пазара, понеже досегашната Синя Мутра е омръзнала на “Потребителят – 0Фца”, и сега трябва да имаме нов победител в играта “Кой ще спечели…” (сърцата/джоба на събудилия се от зимния сън, и вече запознат с новостите, купувач).
  Мда:)

 7. 7 Гого // 01.11.2018 в 03:26

  Не знам каква точно конспирация е. Това е писано на официалният сайт на Топ500 за суперкомпютрите, които съм линкнал. Вярно, само като вероятност, не е на 100% сигурно кой от прототипите ще бъде избран и развит в първият екзафлопен суперкомпютър на света, но показва какъв огромен е потенциалът на АМД Зен. Не забравяй, че ако го изберат, ще се е сборил не само с Интел, ами и с IBM.

 8. 8 Svetlyo // 06.11.2018 в 08:53

  Дадоха лиценз на държавния завод на Китай да произвежда Зен. Такива ми ти работи.

 9. 9 Achtung // 08.11.2018 в 17:38

  В интерес на истината, през 2014 година Интел първи дадоха х86 в малките жълти ръчички(Rockchip, Spreadthrum, RDA) с цел да вкарат Атом в масовите китайски смартфон чипове и да се конкурират с АРМ. След като АМД и ВИА видяха, че по този начин може да заобикалят някой американски закони за предоставяне на Китай на върхови технологии чрез смесени съвместни дружества, беше логично да приложат същия похват. Като имаме предвид че през 2016 година АМД беше в тежко финансово положение, натиснат от Интел и Нвидиа, тези 300 млн долара му дадоха глътката въздух за да довършат разработката на Зен.

 10. 10 Гого // 09.11.2018 в 11:39

  @Achtung Глупости, това което дадоха, беше прокарване шпионските интереси на САЩ в Китай, през хардуерни архитектури. Китайците се усетиха и решиха да приключат с тази дупка, като минават първо през АМД, а следва и Виа. Целта е да имат Х86 архитектура, максимално далечна от Интел и CIA/NSA.

 11. 11 Achtung // 11.11.2018 в 00:23

  Гого ако все още разсъждаваш на лоши ( Интел, Епъл) и добри (АМД,Гугъл) ще те разочаровам, всички събират информация от всякакъв вид.

 12. 12 nichi // 12.11.2018 в 12:08

  Achtung Гугъл защо ги сложи при добрите? Да не би да имат слава на добри?
  AMD имат някаква такава слава на добрия самарянин заради по-доброто съотношение цена производителност, но всъщност това се дължи на догонващата им позиция.

 13. 13 Гого // 12.11.2018 в 14:27

  @Achtung О, да! Китай също ще(продължат) да събират. Просто искат, каквото се събира да е само от тях, а не да го знаят и в Пентагона и офисите на другите щатски агенции. :)

Коментари: