ADATA Gammix S11 SSD – добра скорост на разумна цена

ADATA Gammix S11 SSD – добра скорост на разумна цена

В раздел: Ревюта, статии и ръководства от на 30.10.2018, 4,341 показвания
Страница от ревюто: 1 2 3 4 5


Опаковка и съдържание

Опаковката на ADATA Gammix S11 е сравнително семпла с отварящ се капак и прозрачен прозорец, което осигурява изглед на устройството, без да е необходимо да се разопакова. Все пак това е продукт, предназначен за крайния потребител и е съвсем в реда на нещата оформлението на опаковката да е по-атрактивно.

Самото устройство е поставено в легло от еластичен материал, наподобяващ на нещо средно между гума и дунапрен.
SSD-o е стандартен формат М.2 2280 и представлява една малка печатна платка.

На пръв поглед прави добро впечатление, че ADATA са се постарали и Gammix S11 пристига със заводски монтиран тънък черно-червен алуминиев радиатор, на който е изобразено логото XPG. От друга страна, този радиатор е доста хилав и определено е съмнително какво точно върши – дали успява да намали температурата на SSD устройството или да я увеличи, или по-скоро е поставен за визуален ефект. Независимо, дали има или няма смисъл от него,  температурата на Gammix S11 при интензивна работа остава в нормални граници, като не надхвърля 36C ( в горещите месеци, едва ли ще надвиши 38-40C).
На гърба на SSD-o забелязваме интересна подробност – очевидно същото PCB използва модела SX8200, което е видно от маркировката. Разликите между тях са само в монтирания охлаждащ радиатор на Gammix S11. Използваната DRAM памет също е една и съща и е производство на Nanya. Така, че ако сте притежател на дънна платка, която пристига с радиатори в комплекта за M.2 SSD устройствата (например Aorus X470 Gaming 7), по-добре изберете SX8200.Всички страници от статията:

  1. Въведение
  2. Основни характеристики на Gammix S11
  3. Опаковка и съдържание
  4. Тестова система и резултати
  5. Заключение


Страница от ревюто: 1 2 3 4 5
Етикети: ,Коментарите са забранени.