GlobalFoundries: Залагаме на сигурност и фокус върху клиентските нужди

В раздел: Новини от на 21.11.2018, 2,351 показвания

В интервю с колегите от Digitimes.com, някои от най-“високите” шефове в GlobalFoundries са коментирали ситуацията около поведението на GloFo през последните няколко месеца, задържането на разработките с цел усвояване на 7nm производствен процес, позициониране около производството на 14nm/12nm чипове и т.н.

Като цяло, още от март месец компанията е започнала да гледа по по-различен начин на цялостната си бизнес стратегия и подход, което най-вероятно е довело и до решението (август 2018г) за задържане на усвояването на 7nm и фокусирането върху наличните производствени възможности. Според GloFo, поведението на компанията в бъдеще ще отразява много повече реалните клиентски нужди и ще се съобразява с тях, отколкото да гледа в близкото бъдеще (с цел усвояване на 7nm, например). Нуждите на клиентите на компанията са поставени с приоритет.

(от ляво на дясно – Уолъс Пай, шеф на китайското подразделение; Майкъл Кадиган – вице-президент бизнес развитие; Гари Патън – CTO)

Според GloFo самите компании, с които GloFo работи, са наясно, че към момента финансовото състояние на компанията не е цветущо, поради което е налице изискване и за адекватно финансово поведение в бъдеще, а от там и продължително безпроблемно производство на нужните чипове. Според GloFo общият “живот” на някои продукти може да достигне и 10 години, като наличието на производствени възможности за дълги периоди от време е от много важно за пазарното присъствие на тези продукти.

Шефовете в GloFo са на мнение, че основното търсене на прозводствени мощности 14nm/12nm ще продължи и в следващите 5 години, което за компанията и нейните клиенти е много по-важно, в сравнение със сериозните инвестиции, които се искат за преминаване към и усвояване на производствени процеси под 10nm. Наред с това търсенето за прозводство на Low Power 22FDX (22nm FD-SOI) е също много сериозно – към момента общият брой на заявки за 22FDX е за над 2 милиарда $US. Освен всичко друго, GloFo очакват да имат много по-малко клиенти с интерес за 7nm, в сравнение с тези, които имат за 14nm и 12nm.

Поне в близкото бъдеще, GloFo ще се концентрират върху усавършенстването на 14nm и 12nm, както и до специфичните нужди и желания на актуалните си клиенти.


Етикети: , , , ,Коментари: