AMD е добавена към индекса NASDAQ-100

AMD е добавена към индекса NASDAQ-100

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 21.12.2018, 1,413 показвания

Санта Клара, Калифорния, 20 декември 2018 г. AMD (NASDAQ: AMD) днес съобщи, че е добавена към NASDAQ-100 Index®, в който участват 100-те най-големи нефинансови компании листвани на NASDAQ стокоата борса, въз основа на пазарната капитализация.

“2018 е поредната вълнуваща година за AMD, в която представихме нови продукти за високопроизводителните изчислителни среди, както и графични решения за пазарите на компютърните игри, персоналните компютри и информационните центрове,” каза Рут Котър, старши вицепрезидент Глобален маркетинг, човешки ресурси и връзки с инвеститорите. “Присъединяването към индекса NASDAQ-100 допълнително демонстрира напредъка, който отбелязхме в последните години, за да трансформираме компанията, да изпълняваме нашата дългосрочна стратегия и да реализираме надеждна продуктова и технологична пътна карта.”

Решението за добавянето на AMD към Индекса влиза в сила преди отварянето на пазара в понеделник, 24 декември 2018 г.

 

Поддържащи източници

  • Научете още за нашите фокусни пазари, заедно с допълнителна финансова информация тук
  • Станете фен на AMD във Facebook
  • Следвайте AMD в Twitter

За AMD

В продължение на над 45 години AMD тласка напред иновациите във високопроизводителните изчислителни среди, в графиката и визуализационните технологии – градивните блокове за потопяващи игрови и визуализационни платформи и информационни центрове. Стотици милиони потребители, водещи бизнеси от Fortune 500 класацията и научни институции в света разчитат на технологиите на AMD за ежедневно подобряване на начина, по който живеят, работят и играят. Служителите на AMD в цял свят са фокусирани върху изграждането на отлични продукти, които преместват напред границите на нашите възможности. Допълнителна информация какви възможности дава AMD  днес и как вдъхновява бъдещето ще намерите на уебсайта, в блога, и Facebook и Twitter страниците на компанията.

                                                                                             —30—

AMD, логото AMD Arrow и техните комбинации за търговски марки на Advanced Micro Devices, Inc. Другите имена са използвани само с информационна цел и може да са търговски марки на съответните собственици.


Етикети:Един коментар

  1. 1 craghack // 21.12.2018 в 21:50

    Като не си купиш акции по два долара така става :D

Коментари: