Akasa Vegas RAM Mate дава Trident-Z облик на обикновени RAM модули

В раздел: Новини от на 15.01.2019, 2,269 показвания

Akasa представи охлаждащия комплект Vegas RAM Mate. Това не е просто комплект охладители за RAM модули памет, тъй като освен тази стандартна функция, комплекта предлага и така модерната напоследък RGB подсветка. Заимствайки много дизайнерски идеи от серията Trident-Z на G.Skill, този охладител се състои от две полирани алуминиеви пластини, които като сандвич обхващат силиконов RGB LED дифузор в горната си част, който се грижи за равномерното разпределяне на светлината от осем LED диода. RGB инсталацията поддържа и двата вида (4-пиново и 3-пиново) RGB адресиране. Охладителният комплект поддържа както нископрофилни VLP 18.3 mm – 18.7 mm RAM модули, така и стандартни модули с височина 30 mm, които могат да бъдат всички от DDR1 до DDR4, стига да са стандартни, а не SO-DIMM, предназначени за лаптопи и mini iTX дънни платки.

От Akasa ще продават Vegas RAM Mate като единични бройки, за разлика от някои други компании, които продават продуктите си в комплект от 2 охладителя. Очакваната цена ще бъде около $ 20-25.
Източник: Techpowerup


Етикети: , , , , ,6 коментара

 1. 1 Evangar // 17.01.2019 в 13:32

  Още кабели? Не мерси.

 2. 2 Sabaton // 18.01.2019 в 11:23

  Поредното общо взето ненужно нещо… Който иска лампички просто ще си купи такава памет готова, а и 50 долара за две радиатора ? То по-добре директно да си купиш памет с RGB :D

 3. 3 Nikola Bathory // 20.01.2019 в 15:31

  Поредният абсолютно ненужен продукт.

 4. 4 Capcom // 21.01.2019 в 23:13

  Само осветление всичко, и кабелите, и кутиите, и частите, само хардисковете и SSD-тата все още нямат RGB, това е проблем..
  И G. Skill трябва да ги съдят тия, че им краднат дизайна.

 5. 5 Denislav Slavchev (acdc) // 23.01.2019 в 08:55

  @Capcom Много си назад с информацията! Вече има и SSD-a с RGB LED подсветка – например Kingston HyperX FURY https://www.youtube.com/watch?v=I0NDgIYgr00 . Виж за кабелите още не са го измислили, ама мисля скоро и там ще има подобно нещо, щом и за мониторите, мишките и клавиатурите направиха подобна циганийка.

 6. 6 Capcom // 23.01.2019 в 09:44

  Хахахах ужаст, честно казано гледам разни неща в тубата, но не съм засичал до тоя момент RGB SSD, а и не е като да съм търсил дали има, мислех, че още не са измислили такава простотия, ама колко им е, да клъцнат кутийката, и да сложат светодиоди.. Дори на M2 SSD модулите могат да сложат, щото той един светодиод колко е голям, та реално могат да си кичат коледната окраса навред и шир.

  Но виж един компонент все още няма RGB, процесорите все още нямат, и предвид как са направени, се съмнявам да заимат, щото охладителя пречи, но нали може да се поспори, че дори боксовите на AMD Wraith имат също подсветка, както и разните водни, на самия блок, но дори така да е, самия процесор няма. Абе и за кабелите имат прототипи, в един клип на линус, точно това показваше, но не е масово все още.
  https://www.youtube.com/watch?v=W8zTvBaqvlM

Коментари: