Слухове: Първоначалният производствен обем на AMD Radeon VII ще бъде само 5 000 броя.

В раздел: Новини от на 17.01.2019, 2,061 показвания

Още новини се появиха за предстоящата флагманска графична карта на AMD, Radeon VII. Този път новините идват от китайски медии, които съобщават, че първоначално AMD ще произведе само 5000 броя карти Radeon VII, които ще достави на търговците за целия свят. Това доста нагорещява нещата по повод на един друг слух, че Radeon VII няма да го има в собствен, персонализиран дизайн на партньорите на AMD (AIB), а само под референтен, който ще бъде препакетиран и продаден от тях. Още по-лошото е, според източника, от който изтича тази информация, че AMD продава картата под себестойността и, тоест при всяка продадена карта AMD губи пари. Това вероятно е логичното обяснение за студената реакция на Уол Стрийт по повод старта на Radeon VII, но с партида от само 5 000 (приблизително $3,5 млн. при продажба на цена от $ 699 за брой), тази карта ще има незначително влияние върху линията на загубите на AMD.

AMD публикува бързо опровержение на новините за обема на производството и рентабилността на продукта. В изявление за MyDrivers, AMD казаха: “Няма да издаваме подробности за продукцията, но когато бъде готова на 7 февруари, официалният сайт AMD.com, както и AIB партньорите ще продават карти и очакваме доставките на Radeon VII да отговори на нуждите на геймърите. ” Накратко, Radeon VII се очертава като карта, която бихте искали да купите, ако положите кървава клетва никога да не купите продукт на NVIDIA и искате да играете 4K игри през 2019 г.
Източник: Techpowerup 


Етикети:21 коментара

 1. 1 gazorpazor // 17.01.2019 в 20:48

  Остава сега и някой от Невидя да се провикне :
  – За бога братя .не купувайте !!

 2. 2 cpy2cry // 17.01.2019 в 20:56

  Първата в света 7нм видео карта се произвежда на загуба през 2019г. Ти да видиш
  а аз си мислех ,че само в комунизма литър мляко струва колкото дъвка …

 3. 3 craghack // 17.01.2019 в 21:21

  Ще взема да си я купя тая карта, ей така на пук на всички :D

 4. 4 SHD // 18.01.2019 в 08:16

  ” но само ако положите кървава клетва никога да не купите продукт на NVIDIA и да не играете игри през 2019 г. с 4K резолюция.”
  Това заключение не ми стана ясно от къде го извадихме??
  Видеокартата не поддържа 4к? И какво общо има закупуването на Нвидиа със закупуването на АМД видеокарта?

 5. 5 Denislav Slavchev (acdc) // 18.01.2019 в 10:54

  Защото цената е със стотачка надолу от 2080, но както и да погледнеш седмицата е по-лошата оферта за тези пари – не поддържа някои неща, които ги има при NV, консумира повече и общо взето на 4к е само в две или три игри (които от край време са AMD оптимизарини), малко по-бърза от нея. Това изобщо не е картата, която се очакваше от AMD – общо взето основната промяна се свежда до шринкната версия на Vega 64.

 6. 6 Бай Ставри // 18.01.2019 в 12:25

  acdc, ти смяташ така, но някои хора смятат друго. Vega 64 в момента работи по-добре с новите драйвери. Т.е. вади повече кадри.

 7. 7 bak // 18.01.2019 в 12:51

  това са бройки свръхпроизводство от нереалистични очаквания на бабата че ще ги продаде за супер компютри. иначе за какво да ги подаряват на 700 зелени. те на това разчитат някой заблуден и само промит който да покаже че може да ги извади..

 8. 8 Сашо // 18.01.2019 в 13:11

  Защо ще им е да продават под себестойността? BS филтърът ми за тази новина се включи. Просто хейт срещу амд. А те правят за потребителите страшно много за разлика от невидиа.

 9. 9 Denislav Slavchev (acdc) // 18.01.2019 в 13:11

  @Бай Ставри, колкото и добре да работи и повече кадри да вади, Vega 64 не е особено конкурентна на NV моделите. А ако говорим за стойност, една Vega 56 беше много по-смислена покупка, тъй като е доста повече ценово ефективна от този туч – Vega 64.

 10. 10 Denislav Slavchev (acdc) // 18.01.2019 в 18:59

  @Сашо, извинявай ама това са пълни глупости с “многото правене за потребителите”. Ще ме разплачеш от умиление. AMD е търговско дружество, като всяка една търговска компания, а целта на този тип дружества е генериране на печалби. Самарянството и милосърдието е характерно за християнски сдружения и сдруженията с идеална цел (не тъговска), като фондации например. Не бъде наивен, Лиса Су, както и целия екип на AMD не хранят “гълъби” вкъщи!

 11. 11 Capcom // 18.01.2019 в 23:20

  Че то не е тайна за никой, че автора е AMD хейтър, който почти винаги соли по канчето на AMD, за каквото и да е, но колко пъти сме го видели да соли по Intel и nVIDIA е въпроса, ми почти няма такива случаи, защото е fanboy за това. Удобно е пропуснал на nVIDIA простотиите последните години, да Pascal са хубави карти, обаче Turing са пълен боклук още не първата седмица, още първите дни след като излязоха в продажба почна да кипи в you tube и целия интернет от теми с хора, с прецакани RTX карти. И същия този автор иска да ми каже, че карта с нова технология HBM2 и то цели 16GB, и направена да работи, а не RTX off, RMA On, нали така е по лоша, от на nVIDIA скъпия боклук RTX, не само са скъпи, но са и масово дефектни. А кой смята, че е нормално висок клас карта да струва 2500 лева нека да каже. И не и цената на Radeon Vega VII не ме радва изобщо, но поне хората са сложили цели 16GB HBM2 памет, а тя хич не е евтина и запознатите знаят, че Vega не е карта за игри, а много повече compute карта там вече троши на nVIDIA продуктите нали така ?
  Същия този автор беше писал още преди, че Ryzen не са надеждни и не би сглобил машина висок клас със такъв процесор, понеже интел се били доказали, в кое, че са доста по уязвими от спектър и топене например ?

  Я кажи авторе вещ, грамотен и образован с какво 9900К е по добър от 2700X тук се сравняват ябълки с ябълки, еднакви ядра и логически, еднакъв клас процесори, и цената им се сравнява и всичко, кажи ми с какво 9900К е по добър от AMD алтернативата, освен честотата, защото той само в това има предимство, и предвид цялата истерия около интел и нескопосаната им архитектура, която заменя сигурност за бързина, интела е НЕадекватно решение, дори за игри, защото винаги могат да те хакнат по лесно на интел машина, да не говоря по старите генерации интели колко са супер зле след кръпките на M$, честито на ползвателите.

  Да прав си всичките тия компании за части искат печалби. Но съвсем удобно изпускаш момента, че дадени компании направиха над 10 годишен монопол и застой на еволюцията на компютрите и частите, спомняш ли си ерата на I7 4/8 процесорите а ? Щото ако не беше AMD щеше да си киснеш още на 4 ядрен процесор водещ се за висок клас от интел. Да не говоря, че интел никакви иновации не са вкарвали, AMD се вижда какво правят с един Рим процесор с 64 ядра размазват два интелски Xeon и то на много по добра цена. Също така като производителя си търси печалбите, потребителя си търси най изгодното решение и най евтиното и качественото. Та защо 9900К и Ryzen 2700X струват колкото струват и за цената на интелската печка рационален човек с безпристрастно виждане за нещата (какъвто ти очеизвадно не си) ще може да си купи 2700X + дъно забележи и то хубаво дъно, или ако не ще вземе евтино и памет, а от интел получаваш само един процесор, който хаби доста повече ток и е по бърз само в повечето игри. И като се тегли чертата накрая ми кажи коя компания си оценява продуктите на нормална цена и коя не ?

 12. 12 Capcom // 18.01.2019 в 23:33

  Сашо точно така е. Всяка компания си гледа интереса, ама някои компании си гледат само техния интерес и на инвеститорите и не ги брига грам за потребителя. Но нали ако питаш вежливия автор той, ще ти каже, че видиш ли ралзика между AMD Sync и G-Sync няма, освен някакви си там 300 долара, ама кой го бърка това бре нали всичко е еднакво.

  Туча Vega 64 поне работи, за разлика от RTX картите например, аз лично парите не бих си ги мятал на вятъра, понеже nVIDIA са некадърни и имат развалящи се карти. Не се научиха още от GEforce 8 серия да си правят картите здрави, а не масово да умират като пилци от птичи грип, а да не говоря и лаптопските им карти как също толкова масово едно време се скапваха, и сега е същото. А и Vega VII е GTX 1080TI/ RTX 2080 + ниво карта, та какъв е проблема с туча, който работи и е мощен +, че има камара с HBM памет, не че е изтрябвала, но я има.

 13. 13 DAN // 19.01.2019 в 01:01

  Когато Nvidia започнат да произвеждат процесори както AMD,и да се конкурират на 2 пазара(Процесори и Видео карти),тогава ще ги призная.Nvidia и Intel играят на един фронт, а AMD на два.И са винаги догонващите,нормално.Intel,Nvidia са като Apple,мислят само за пари и нищо друго.Докато AMD какво правят,нови разработни на технологии-Безплатно.Фен съм на AMD от години,ползвам техни продукти.Следя и конкуренцията.Но Intel се фокусираше само върху процесори,а Nvidia върху видео карти.Разочарован съм от видео картата им,слаба е,много голяма консумация на нов техн.процес(7нм).Вижда се,че имат сили да се мерят само на 1 пазар(Процесори) и донякъде на видео карти.Очаквах съвсем друга алтернатива на видео карта.Но няма да мина на Nvidia,защото имат по добра карта.Имат още път да извървят,но трябва и някой друг да повярва в тях и да инвестира пари.Безплатно няма как да прогресират!!!

 14. 14 fhfgh // 19.01.2019 в 19:40

  @Denislav Slavchev (acdc), форума се е превърнал в евангелска църква на AMD. Безкрайно необективен. Даже се чудя Лиса Су дали няма да те накаже. Все пак е Иисус Христос.

 15. 15 Charcharo // 19.01.2019 в 20:42

  Два пъти повече VRAM от 2080, повече bandwidth, значително повече int8, FP16, FP32, FP64 мощност, HBCC… очевидно е безсмислена. AMD да затварят, тъпите геймъри знаят всичко.

 16. 16 Сашо // 19.01.2019 в 22:13

  Има си фирмена политика, която е различна за различните компании. АМД първо не орязват всяка функционалност, която им скимне от по-бюджетните си оферти (което правят конкурентите им). Второ сериозно работят с отворен код, което благоприятства всички, макар да е невидимо за геймърите.
  За мен винаги са били добър избор, но игрите не са ми основния начин за употреба. Така или иначе, дори да предположим, че правят така единствено по принуда, а не защото имат малко култура, все пак не оправдава хейтърство срещу тях и измисляне на спекулации, че продават на загуба.

 17. 17 Denislav Slavchev (acdc) // 20.01.2019 в 19:58

  @Capcom Да, бях го написал това и заставам зада всяка една моя дума! И понеже пишете работи, които ви се искат, а не каква е реалността (не става въпрос за коментарите под тази статия), точно, когато написах това няколко месеца след излизане на Ryzen, по повод сглобяване на работна станция (за работа, не за бъзикане по настройките и бенчене), всички скачахте като някакви палета пред майка си, и точно след мняколко месеца, започнахте трескаво да питате във форума, след коя седмица Ryzen бил с оправен segmentation faults бъг и дали може да се върнат старите и да ви ги подменят с нови. Това помниш ли го, или не ти изнася да си го спомняш?! ДЪлгогодишният ми опит ме е научил на това, защото не веднъж съм ял дърво от чисто нови платформи.

 18. 18 Бай Ставри // 20.01.2019 в 22:21

  За сега не знаем какво може Radeon VII, но пък знаем, че картите на NVidia са дефектни, а струват много пари. Не знам как ще избият загубите, защото ще им върнат милиони карти. Дори не разбирам как са допуснали това, сякаш не са тествали продукта, за разлика от AMD, които спряха Navi.

 19. 19 phaser // 20.01.2019 в 23:56

  Ahem .. без каквито и да е било пристрастия само да коригирам превода на последния ред от techpowerup статията – “никога да не купите продукт на NVIDIA и да не играете игри през 2019 г. с 4K резолюция.”

  Трябва да се махне думичката “не”.
  Трябва да стане – “никога да не купите продукт на NVIDIA и ако ви трябва нещо, с което да играете игри през 2019 г. с 4K резолюция.”

 20. 20 Denislav Slavchev (acdc) // 21.01.2019 в 10:51

  @phares Прав си, мерси че ми обърна внимание.

 21. 21 Capcom // 21.01.2019 в 22:59

  Бъга на Zen архитектурата в началото не беше от положителните черти на платформата, но както и ти сам каза бяха тъкмо излезли + това AMD бързаха, защото бяха доста зле, и не е като да са го направили напук. А какво да кажем за Intel, тяхната архитектура започва малко след началните Pentium IV на 775 с Core 2 Duo, (да не се говори и факта, че всичко е взаимствано от променен Pentium III Tualatin след това преработен на Pentium M и т.н.) значи архитектурата им е кажи-речи на 20 години, айде с преработката от Pentium M да кажем 15 за толкова години не са могли да си оправят огромните дупки в сигурността, та сега си сърбат попарата, понеже не само са знаели още тогава, но и умишлено са го направили, с цел да постигнат още повече performance, за сметка на важни защити.

  И сега въпрос с повишена трудност, кое е по страшно на AMD бъга, който беше изчистен с нова ревизия чипове за отрицателно време, който може да създаде проблеми и неудобства в някои случаи, или на интел цъфналите, та вързалите проблеми със спектър i meltdown, щото при интела има сериозна опасност данните да бъдат хакнати и дадена компания или корпорация да загуби милиони и милиарди дори, а това е в пъти по лошо от на AMD бъга, ако не го осъзнаваш това нещо не знам. Също не мога да разбера защо е толкова сложно за хората да са обективни, а трябва да се защитават дадени марки, защо трябва да се смята за нормално да трябва да си скалпираш процесора, за да му сложиш течен метал, за да е на нормални градуси, защо висок клас видеокарти трябва да струват по 1200 долара, и защо се смята също за нормално дадени процесори да имат страхотни дупки в сигурността ? Кога ще разберете, че е важен потребителя и тия компании да се съобразяват с него, защото оцеляването им зависи от нас хората, и съответно тези, които си развяват коня ще бъдат порицавани и ругани, а тези, които се държат по добре с потребителя ще получават неговите пари и неговата добра дума за тях. В общи линии е така, че който си купува Intel и nVIDIA в този момент, не само не си цени времето и парите, но и поддържа едни надути цени и компании с отвратителни похвати, които грам не им пука за потребителя, AMD може да не им пука също, обаче дават много възможности, и са на много по добра цена от конкуренцията. Не виждам защо трябва да си давам парите за 9900К, след като мога да си купя 2700X и да получа съвсем сходни резултати, на двойно по добра цена. И при видеокартите положението е подобно поне до среден клас RX580 8GB е много по добрия избор от GTX1060 6GB, не само е по евтина и по мощна, но има цели 2GB подарък, които nVIDIA са си спестили. В крайна сметка мен лично на края на деня ме интересува да мога да си купя хубави части, на нормални цени, а кой ги предлага това не ме интересува, ама уви в 90% от случаите това е AMD, а RTX дето масово са фира, и Intel дето масово са с пробойни и лошо качество на изработка, не ги виждам като качествени продукти, ще ме извиняваш.

Коментари: