RAIDMAX пусна шасито Magnus White

В раздел: Новини от на 21.01.2019, 1,416 показвания

RAIDMAX пусна шасито Magnus, което изглежда ще бъде флагманският им модел. Кутията е пълноразмерна ATX кула, характеризираща се с почти изцяло бял корпус с контрастиращи черни акценти и алуминиев преден панел, който се прелага в два цвята – естествен и черен. Шасито е изработено от ламарина с дебелина от 0,8 mm. Кутията е и с изцяло прозрачен страничен панел направен от 4 mm темперирано стъкло. Интериорът се отличава с полуразделен обем, като долната част обхваща само отделението за захранване, а разглобяема 2-гнездова 3.5-инчова клетка за дискове седи до него. Четири допълнителни места за монтиране на 2.5-инчови устройства се намират до и зад тавата за дънната платка. Тавата на дънната платка позволява монтаж на ATX и E-ATX дънни платки, с до осем слота за разширение, като има предвидени и два допълнителни вертикално ориентирани слота, за перпендикулярен монтаж на вашата графична карта (PCIe riser преходника не е включен). В RAIDMAX Magnus получавате място за монтиране на графични карти с дължина до 42 см, процесорни охладители до 17.8 см височина и 240 mm/360 mm радиатори за водно охлаждане. Вентилацията на кутията включва три отвора за 120 mm вентилатори или два 140 mm зад фронталния панел, три отвора за 120 mm или два 140 mm на горния панел и един 120/140 mm на задния. Фабрично кутията пристига с монтиран заден 120 mm ARGB вентилатор. Също така разполага и с вграден 8 портов комбиниран FAN/ARGB контролер, като за сега той e сертифициран с RGB системите за подсветка ASUS Aura Sync и MSI Mystic Light Sync.
Всъщност най-приятното на това ново шаси, предназначено за ентусиасти, е цената му от 220 лв., което го прави изключително достъпно.


Етикети: ,7 коментара

 1. 1 Гого // 21.01.2019 в 12:13

  220лв за китайска възтясна(по ширина) ламаринена кутия била приятна? Разбирам цени от този размер да се нарекат приятни за кутии, със стикер на силно реномирани марки, но Раймакс са, или поне доскоро бяха, марка за ширпотреба.

 2. 2 Георги // 21.01.2019 в 16:22

  Наистина е ужасна. За тези пари къде по реномирани и смислени кутии има.

 3. 3 Sabaton // 21.01.2019 в 16:51

  И все пак не бива да се подценява. Имал съм няколко кутии на Raidmax все евтини до 70-80лв. макс, но съм останал доволен от тях. Общо взето здрави ламарини за тези пари, приличен Cable Management и т.н. Тази кутия лично на мен не ми се вижда зле и ако я пуснат до към 110-120лв. ще е перфектна.

 4. 4 Capcom // 21.01.2019 в 23:11

  Колеги това е положението, когато една марка, била тя и нисък клас надуши парите и я купуват масово, понеже е евтина и добре за това, което предлага си вирват носовете и става мазало..
  Подобно нещо се случва и при телефоните, Xiaomi и Huawei какво направиха преди повечко години бяха от евтините, а последните 2 години се наблюдават скъпи модели и от тях, не виждам кой нормален би ги избрал пред Samsung, SONY, HTC и прочие, никой.
  Кутиите изобщо не ги харесвам от последните години, като навлезна луд на шарено се радва RGB и особено дебилните странични панели да са стъкло, тотално ме изгубиха като клиент, добре, че си имам Fractal кутия от старите и това, нямам и намерение да си вземам друга, че като гледам на какво мязат кутиите лошо ми става, не само станаха скъпи, но и грозни.

 5. 5 Сашо // 22.01.2019 в 12:09

  Верно е грозна, но стои като парче желязо, да не ти жал да я ритнеш, когато се ядосаш. Така че има си предимства.

 6. 6 Denislav Slavchev (acdc) // 22.01.2019 в 12:36

  @Георги Посочи една реномирана марка Full ATX Tower, която да е с подобни вътрешни размери, на същата цена и със странично темперирано стъкло и ще се съглася с теб.

  @Гого Не знам как можеш да кажеш, че е тясна кутията. Размерите са и подобни на be quiet! Dark Base 900/pro. А иначе всички кутии се произвеждат в Китай.

  Иначе е ясно на всички ни, че “циганийките” са ултра модерни в момента и яко се харчат. Не може да си купиш висок клас дънна платка без да е окичена като коледна елха със светлинки. Просто такъв е светът (мода) и никой не се съобразява с малцинствата, какво им харесва на тях и какво не.

 7. 7 Гого // 22.01.2019 в 19:30

  @автора. Всъщност може и да съм се подвел от външният вид на кутията, която заради останалите си габарити, височина и дължина, на пръв поглед изглежда прекалено тясна.

Коментари: