Сървърите HP ProLiant станаха на 20 години

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 21.12.2009, 3,993 показвания

Хюлет-Пакард е №1 на българския пазар на индустриално стандартни сървъри x86 вече седма последователна година

Световният лидер в информационните технологии HP отбеляза 20 години от пускането на първите си модели индустриално стандартни сървъри х86.

Първият Proliant сървър е пуснат в продажба през 1989 година като тогава цената на базовия модел започва от около 16 000 долара.

В развитието си за две десетилетия НР извоюва лидерските позиции на световния пазар. Със своите иновативни технологии, софтуер, висока производителност, бърза и лесна инсталация и ниска енергоемкост, НР се стреми и отговаря максимално на интересите на своите клиенти.

Повече от 7 последователни години HP оглавява класациите по брой доставени сървъри от клас x86 в света – HP Proliant имат 36.5% пазарен дял, а според приходите – 30.2% пазарен дял. Това означава, че всеки трети продаден сървър в света е на HP. Статистиката сочи, че през изминалата 2008 г. HP е продавала сървър на всеки 11 секунди, или повече от 5 сървъра за минута. Според данни на IDC, за трите календарни тримесечия на 2009, НР е доставила със 161 000 сървъри повече от следващия я конкурент и с 2.6 пъти повече от нейния №3 конкурент.

„ Благодарение на най-голямото в индустрията портфолио от продукти и решения, само НР е в състояние да изгради Конверегентна инфраструктура, която еднакво добре да предоставя публични и частни cloud услуги както и да управлява традиционни ИТ натоварвания”, заяви Борис Накев, директор направление „Сървъри, системи за съхранение на данни и мрежови продукти” в Хюлет-Пакард България.

Чрез платформата HP ProLiant клиентите могат да получат най-голяма възвращаемост от бюджета предвиден за сървъри, да намалят консумацията на енергия и да увеличат максимално ползите от виртуализацията. НР продължава да предлага на пазара сървъри с висока енергийна ефективност, с голяма гъвкавост и производителност.


Етикети: , , , ,Един коментар

  1. 1 idle // 04.01.2010 в 02:15

    Добре че купиха навремето COMPAQ, та да има днес такава статия. Качеството си е качество и с добър замисъл ето как една идея живее и работи във времето. Само че основата и приноса за това са на инженерите на COMPAQ. Имаха далновиден мениджмънт HP и ресурса. Така с това поглъщане си осигуриха иновативна компания с качествени производствени линии под крилото. Ето това дава плодове днес и ще продължава да дава. Честит юбилей на Compaq Proliant сървърите!

Коментари: