Hades – нов модел кутия за компютър от NZXT

В раздел: Новини от на 22.12.2009, 7,225 показвания

От NZXT представиха нов модел “middle tower”  кутия за компютър – Hades. Новият модел предлага девет 5.25″ гнезда за монтаж на разширителни устройства, като четири от тях имат изход на предният панел, а останалите пет са вътрешни (скрити) като може да се конвертират от 5.25″ към четири 3.5″ и/или две 2.5″ гнезда посредством преходници, които са включени в комплекта.

Мястото за монтаж на захранващият блок е предвидено в долната-задна част на кутията, като захранващият блок “смуче” студен въздух от отвор в дъното на кутията и го изхвърля от задната страна, като по този начин не загрява допълнително компонентите вътре. Разбира се, като всяка уважаваща себе си кутия за ентусиасти – NZXT Hades разполага и с отвори за улеснен монтаж на водно охлаждане.

Предният отварящ се капак, а и доста части от корпуса на шасито, освен с оригинална форма, са изработени и от мрежеста ламарина, с цел по-добро охлаждане.  Стандартно кутията разполага и с IO панел на който са изведени аудио, USB и eSATA изходи директно върху горният капак с цел по-леснен достъп.

В комплекта на кутията има включени два 200mm вентилатора – един в предната част на кутията и един на страничният панел. Освен това има един 120mm вентилатор на задният панел и един 140mm вентилатор на горният панел на кутията. За още по-добра вентилация, горният капак има допълнително място за вентилатор където по желание на клиента може да се монтира още един 120mm или 140mm вентилатор.

“Новата кутия ще се хареса особено много на ентусиастите и геймърите, заради подобренията във въздушният поток и възможностите за контрола му от потребителите”, заяви Джони Хоу (Johnny Hou), главен дизайнер на NZXT. “С дизайна си, Hades предлага невероятно качество и възможности за ъпгрейд от които имат нужда съвременните ентусиасти и геймъри.”

Ориентировъчната цена на NZXT Hades ще бъде от порядъка на 140-160лв.


Етикети: , , , , , , , , ,5 коментара

 1. 1 overclocked // 22.12.2009 в 13:59

  От всички модели на NZXT най-ми харесва Panzerbox.

 2. 2 Кирил Венев (Ba4o Kiro) // 22.12.2009 в 15:05

  Panzerbox, а е доста изчистен откъм дизайн, но с това захранване разположено пред разширителните платки не ме радва особено много (макар и да е доста компактно). Разбира се, аз разсъждавам от гледната точка на човек който се рови доста из “карантиите” на компютъра си и поради тази причина разположението на захранването не ми харесва ;). Друго което не ми харесва в Panzerbox-а е цената :D.

  за мен Beta EVO е разумен, практичен и не чак толкова скъп вариант от продуктите на NZXT, има и още модели които ми харесват, но няма нужда да ги изброявам ;).

 3. 3 Цветомир Цветанов (cvetkopetko) // 22.12.2009 в 16:19

  nzxt lexa s също е добър варянт, но нещо не я мяркам във “вносителите”.

 4. 4 overclocked // 22.12.2009 в 17:00

  На мене ми харесва Panzerbox, защото съм почитател на компактни кутии. Освен това има много хубав изчстен дизайн според мен. И на мене това положение на захранването не ми харесво особено. Обаче хубавото е че има лесен достъп до компонентите на компютъра. Отзад може да се издърпва като чекмедже цялата стена на която е закрепено дъното и всички нещо които са забучени на него.

 5. 5 Кирил Венев (Ba4o Kiro) // 22.12.2009 в 19:23

  Вярно е, че цялата “тава” с дъното се вади, имал съм такава кутия (не точно Panzerbox, а такава с подобен начин на монтаж на дънната платка и компонентите вътре), но вярвай ми, не е чак толкова удобно колкото изглежда ;). Ваденето на “тавата” е едно “малко приключение” при положение, че си закачил всички захранващи, интерфейсни и разширителни кабели ;). Друго си е да си махнеш страничният капак и да си подредиш всичко както си му е реда (IMO). Иначе за размера и дизайна си прав – кутията е стилна и е по-ниска от стандартните модели, но за сметка на това е по-широка, което понякога е проблем.

Коментари: