Sony, Samsung и JVC подписват лицензно партньорство с RealD

Sony, Samsung и JVC подписват лицензно партньорство с RealD

В раздел: Новини от на 5.01.2010, 3,808 показвания

Началото на новата 2010 година е доста добро за разработчиците на RealD 3D, след като три от водещите производители на дисплеи в света, Sony, Samsung и JVC, подписаха лицензно споразумение с компанията за да ползват 3D технологиите им при производството на следващото си поколение 3D-Ready HDTV.

За по-незапознатите ще поясня – RealD е един от световните лидери в 3D технологиите, с около 30 годишен опит в създаването на реалистична 3D визия  и оборудване за киното и съответните киносалони по цял свят. Основни конкуренти на RealD технологията на кинопазара се явяват IMAX 3D и Dolby Digital 3D.

До скоро характерният стереоскопичен 3D ефект при пълнометражните филми  и при трите технологии беше достъпен и можеше да се види предимно в съответните киносалони. За наше щастие, съвсем скоро стереоскопичната 3D технология ще бъде все по-масово достъпна и за домашните потребители с влизането в  производство и продажба на съответните 3D-Ready дисплеи и проектори.

С настоящите споразумения, RealD имат голям шанс да “дръпнат” сериозно пред конкурентните технологии борещи се на пазара.

Не зная за вас, но аз с нетърпение очаквам бъдещите 3D-Ready HD телевизори, още от сега си мечтая как ще гледам (за пореден път) Avatar на 50″ 3D дисплай с висока резолюция у дома, в хола, без да се налага да се редя на опашки за билети и слушам хрупане на пуканки и разговори около себе си в киносалона ;).


Етикети: , , , , , , , , , , , , ,4 коментара

 1. 1 Сашо // 05.01.2010 в 19:38

  Тамън онзи ден се чудех каква ли ще е следващата шарения, дето да накара хората нов телевизор да си купят…

 2. 2 Кирил Венев (Ba4o Kiro) // 05.01.2010 в 23:00

  Аз лично нямам телевизор у дома, а и телевизия не гледам ;). Но със сигурност като излязат 42+ инчови 3D-Ready телевизори ще си купя един, не за да гледам телевизия, а за да гледам филми на него и то точно определени ;). Другият вариант който обмислям е да си купя един 3D-Ready проектор и един “екран” с диагонал от порядъка на 2-3 метра, но това ще го мисля като излязат на пазара и видя какви ще са им цените ;).

 3. 3 Име (required) // 05.01.2010 в 23:18

  RealD използват спирална поляризация, вместо хоризонтална/вертикална…
  http://en.wikipedia.org/w/index.php?lookitupX&title=RealD#Technology

 4. 4 Николай Цеков (geniusloci) // 06.01.2010 в 19:43

  Което е предимство, но пък в киното има съществена разлика между тях и онова в IMAX-а.

  @Сашо – за разлика от шарениите с милиард цвята, х0000000 контрастно съотношение и 500 Hz, тук ефектът е визуален, и понякога – потресаващо добър.