AMD Radeon VII в снимки

В раздел: Новини от на 5.02.2019, 4,943 показвания
Страница от ревюто: 1 2 3


От вчера се появиха снимки и клипове в мрежата на предстоящия графичен ускорител AMD Radeon VII. Това е част от официалното му представяне. Тъй като нашият семпъл все още не е наличен и е някъде (неизвестно къде) по пътя, ще ви представим снимковата информация, която са публикували колегите от Techpowerup на тяхната тестова бройка.
AMD изненада всички на CES 2019, като обяви флагманската си графична карта Radeon VII. Още по-изненадващи бяха изявленията на компанията за производителността и ценообразуването и, които претендират, че тази карта е конкурентна на GeForce RTX 2080.

Radeon VII е първият в света потребителски графичен процесор, използващ 7 nm (Node) технологичен процес и базиран на изгладената Vega II архитектура, използвайки GPU “Vega 20”.
Това най-напред е потребителска графична карта, насочена към геймърите, въпреки че има и някои хардуерни характеристики, които я правят по-добра при изпълнението на интензивни задачи, които не изискват професионални графични карти. Ще предоставим по-подробни архитектурни детайли, спецификации и пълен набор от характеристики в нашия предстоящ преглед.

Тестовият образец на Radeon VII се доставя от AMD и той идва в специален пакет, предназначен само за медиите.
Картата е разположена във вертикална картонена кутия, която погледната от ъгъл изглежда като PlayStation 4. Освен марката Vega II и Radeon VII, на самата кутия няма нищо друго отпечатано много малко.

При отваряне на кутията, веднага ни посреща самата графична карта, ъгловата акрилна стойка с много скъпо украшение: пълноценен “Vega 20” MCM GPU!
Това изглежда, че е истински GPU (не макет). Вероятно това е някаква по-ранна версия на силиция или GPU, което не е минало теста за работоспособност. AMD направиха нещо подобно и с тестовите мостри на Radeon Vega 64, като включиха към комплекта и “Vega 10” ASIC.
Както самата карта, така и тази акрилна стойка са поставени в кутията в легла изрязани в материал подобен на дунапрен.

 


Каква е тази стойка и за какво е?
Още нещо предназначено за витрината, освен GPU – ключодържателя на стойност стотици долари!
Стойката има отделение за батерии, съдържащо три (включени в комплекта) тип AAA елемента, които включват RGB LED подсветка на стойката.Всички страници от статията:

  1. Тестов комплект
  2. GPU и графична карта
  3. Поглед под капака


Страница от ревюто: 1 2 3
Етикети: , ,2 коментара

  1. 1 craghack // 05.02.2019 в 21:48

    Поставката е супер идея. След няколко години ще си боднеш картата върху нея и ще имаш украшенише за бюрото. След 15 – 20 ще я показваш на внуците и ще им разправяш какво е било, когато е нямало квантови компютри :D

  2. 2 Nikola Bathory // 06.02.2019 в 20:07

    Стойката е яка, фен съм на АМД и не бих отказал една.

Коментари: