HP и Microsoft оптимизират технологичните среди чрез базирани на нов модел решения инфраструктура – към – технология

HP и Microsoft оптимизират технологичните среди чрез базирани на нов модел решения инфраструктура – към – технология

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 14.01.2010, 4,867 показвания

Най-голямата технологична компания в света и софтуерен провайдър No. 1 планират да ускорят „cloud computing”.

HP и Microsoft Corp. обявиха днес три годишно споразумение между двете компании на стойност $250 млн. долара. Инвестицията ще доведе до значително опростяване на технологичната среда за бизнесите от различен тип.
Компаниите планират да предоставят нови решения, които ще:

 • бъдат изградени на основата на ново поколение модел „инфраструктура – към – приложение”;
 • ново поколение „cloud computing”, водещ до намаляване на времето за внедряване на приложенията;
 • улеснят ИТ мениджмънта и ще предоставят автоматизиране на досега ръчно извършвани процеси с цел намаляване на разходите.

Това споразумение представлява най-обширната технологична интеграция към днешна дата – от инфраструктура до приложения и цели да подобри значително опита на клиентите в разработването, инсталирането и управлението на ИТ среди.

Чрез стратегическото партньорство HP и Microsoft ще си сътрудничат в разработването на системи за дата мениджмънт, конвергирани и предварително пакетирани приложения, пълни предложения за виртуализация и интегрирани мениджмънт приложения. Предоставени чрез най-голямата мрежа за дистрибуция в ИТ сферата, тези динамични ИТ решения ще осигурят:

 • повишена бизнес ефективност чрез решения, които отговарят на променящите се непрекъснато бизнес нужди покриващи сървър, сторидж, мрежа и приложения в една високо автоматизирана самоуправляваща се среда.
 • подобрена работа на приложенията, надеждност и достъпност на някои от най-добрите бизнес апликации, включващи Microsoft Exchange Server и Microsoft SQL Server, чрез създаването на дълбоко оптимизирана машинна среда. Това се постига чрез системи, изградени „до ключ”, предварително интегрирани сървъри, сторидж, мрежа и пакети приложения. Тези машини за управление на данни и и-мейл предоставят леснотата на „настисни копчето” в разполагането и управлението им.
 • Разширени операции чрез интегрирани, взаимно работещи инструменти за виртуализация и управление, които позволяват технологичните среди да бъдат автоматично поддържани, управлявани и самонастройвани. Чрез интеграцията на HP Insight Software, софтуера HP Business Technology Optimization и Microsoft System Center с Microsoft Hyper-V server, бизнес потребителите използват единно унифицирано решение за управление, както и мониторинг на модела инфраструктура – към – приложение. Тази интеграция осигурява и подобряване на работата и същевременно осигурява разнородност на дата центровете.
 • Защита на инвестицията и ниска обща цена на притежаване, позволяваща на клиентите да внедрят системата с увереност. Общите решения са изградени въз основа на индустриални стандарти, за да могат да се използват досега съществуващите инвестиции в дата центрове, управлявани в обща рамка. Този подход е създаден, за да даде възможност на клиента да интегрира частен или публичен „cloud computing”, в зависимост от нуждите на неговия бизнес. HP и Microsoft ще си сътрудничат и върху Windows Azure платформата и компаниите ще предлагат услуги, а Microsoft ще продължи да инвестира в хардуер на HP за Windows Azure инфраструктура.

“Подпомагането на иновациите позволява на бизнеса да постига конкурентно предимство,” заяви Марк Хърд, председател на борда на директорите и изпълнителен директор на HP. “Това сътрудничество ще позволи на HP и Microsoft да предлагат на клиентите трансформираща се технология, която ще намали разходите, ще генерира ръст на бизнеса и ще ускори иновациите.”

Новият модел инфраструктура – към – приложения на HP и Microsoft ще предостави на клиентите интегрирани предложения, разнородни дата център среди и решения, подходящи за малкия и среден бизнес. Решенията са достъпни и в момента, като нови ще бъдат представяни през следващите три години.

“Това споразумение, което обхваща хардуер, софтуер и услуги, ще даде възможност на клиентите да оптимизират работата на системата с леснотата на натискане на едно копче, на възможно най-ниската цена,” заяви Стив Балмър, изпълнителен директор на Microsoft Corp. “Разширеното партньорство ще промени начина, по който големи компании предоставят услуги на техните клиенти и ще помогне на малките организации да приспособят ИТ инфраструктурата за растеж на техния бизнес. Microsoft и HP разчитат една на друга, за да могат клиентите да разчитат на ИТ решенията, които им предоставяме.”

В условията на разширеното партньорство, HP и Microsoft ще увеличат над 10 пъти инвестициите си, за да създадат нови възможности за 32 000 партньори на двете компании. Партньорите ще подкрепят клиентите в модернизирането на технологичната среда чрез комбинация от софтуерни и хардуерни пакети и услуги по модела „инфраструктура – към – приложение”. Предимствата за партньорите включват:

 • По-бързо време за постигане на приходи с улеснен и опростен цикъл на продажби за Smart Bundles, пакети „all-inclusive” и чрез новите предложения за “add-on” приложения и услуги.
 • Гъвкаво финансиране чрез HP Financial Services, което прави по-лесно и по-достъпно закупуването на технологии за клиентите.
 • Подобренa поддръжка, фокусирана върху инициативите свързани с предварителните продажби и обученията на партньорите.
 • Взаимно финансиране на световни маркетингови кампании, програми за генериране на възможности за продажби, достъпни на www.hpmspartners.com.

За подобряване на възвръщаемостта на инвестициите и увеличаване на стойността на бизнеса, интегрираното портфолио е съчетано с нов дизайн и нови услуги за внедряване на съвместните решения. Чрез повече от 11 000 Microsoft-сертифицирани професионалисти на HP в цял свят, HP Services, в партньорство с Microsoft Services, ще се поддържат всички интегрирани хардуерни и софтуерни решения – от внедравянето на прости решения до най-критичната бизнес инфраструктура. Услугите включват:

 • Стратегически семинари и услуги, свързани с възвръщаемостта на инвестициите. Други услуги включват архитектура, дизайн, поддръжка на решения за виртуализация и управление, клиентска виртуализация, управление на данни и „cloud computing”, както и ъпгрейд и миграция към Microsoft Exchange Server на фиксирана цена за място.
 • Услуги за модернизиране на приложенията, свързани с онлайн транзакции (OLTP).
 • Планиране на Business Intelligence Solutions според нуждите на клиента.
 • Подпомагане на клиентите, които искат да използват технологията си на място, да я аутсорснат или да използват “компютинг в облака”.

Повече информация за споразумението между HP и Microsoft е достъпна на адрес www.hp.com/go/microsoft/infra2apps.


Етикети: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,Един коментар

 1. 1 Сашо // 15.01.2010 в 08:16

  “ще помогне на малките организации да приспособят ИТ инфраструктурата за растеж на техния бизнес”

  Хаха, сетиха се, като почти никой не бизнес не расте в днешно време :D

  Но не може да се отрече, че интегрирани системи са нуждата на почти всички фирми, където админите не са точно “гуру” тип.
  А и не му е работа на всеки да преоткрива топлата вода.

  Дано само наистина добре да са изпипани нещата, което трябва да се пробва. На дума само нещата са лесни.