HP обнови две от сериите си мобилни бизнес компютри

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 14.01.2010, 6,040 показвания

НР обнови своите серии бизнес мобилни компютри EliteBook и ProBook с общо 5 нови модела. Три модела са представени в серията EliteBook и два модела в серията ProBook. Продуктите ще посрещнат нуждата от производителност и надеждност на бизнес потребителите, като им помогнат да увеличат общата си ефективност и да намалят вредното влияние върху околната среда.

Новите продукти от серията EliteBook са HP EliteBook 8440p, HP EliteBook 8540p и HP EliteBook 8540w. В ProBook гамата това са HP Probook 6440b и HP ProBook 6540b.

HP ProBook 6440b и HP ProBook 6540b ще се предлагат с новите за серията процесори Intel Core i7 и pointstick като допълнение към тъчпада. Продуктите използват шаси от магнезиева сплав, което вече е доказало качествата си в предишните модели от тази серия.

Процесорът Intel Core i7, който обикновено се използва при геймърските конфигурации и настолните работни станции, ще осигури подобрена производителност в сравнение с предишните процесори от Intel и AMD, използвани на компютрите от серията HP ProBook. Тези ноутбуци са предназначени за малки до средни предприятия, които се нуждаят от надеждни и мощни машини, но с по-малък жизнен цикъл в сравнение с новите модели от серията EliteBook, представени по същото време.

HP ProBook 6440b и HP ProBook 6540b са насочени към бизнес клиентите, които се нуждаят от достъпно устройство, обединяващо в себе си всички необходими за бизнеса характеристики и иновации в един напълно функционален ноутбук. Освен с новите Intel процесори компютрите разполагат с 36 и 40 см. широкоекранни LED дисплей с висока разделителна способност (HD)(1). Новите модели се предлагат с вградена 2.0 MP уеб камера, като допълнителна опция и са с тегло от около 2.26 кг.

HP представи и три нови модела в серията HP EliteBook. Мобилните компютри HP EliteBook 8440p и 8540p/w съчетават последните мобилните технологии и са проектирани, така че издържат тестовете, необходими за покриване на военния стандарт MIL-STD 810G. За съответствието с него са проведени тестове за издръжливост на вибрации, прах, влажност, атмосферно налягане и работа при високи и ниски стойности на температурата. За направата на устройствата не са използвани съединения с бром и поливинилхлорид (BFR/PVC-free).

Черпейки вдъхновение от самолетния дизайн, НР е осъвременила вида на многократно награждаваната серия HP EliteBook.

Мобилната работна станция HP EliteBook 8540w се предлага с покритие от оксидиран подложен на анодна обработка алуминий и магнезиево шаси. Това създава изключително здрав корпус, предпазващ горната и долна част на компютъра при работа в тежка и сурова среда.

HP EliteBook 8440p и HP EliteBook 8540p запазват класическото платинено покритие с анодно оксидиран алуминий и магнезиеви шасита.

В зависимост от модела, HP EliteBook предлагат голямо разнообразие от конфигурации, като Unified Memory Architecture (UMA) или вградена видео карта NVIDIA. Потребители могат да избират от процесори Intel Core i7 или от другите нови процесори на Intel, които скоро ще започнат да се предлагат, както и между дисплей с висока разделителна способност HD или HD Plus. Новият HP EliteBook 8540w идва с предварително инсталиран HP SkyRoom – достъпен софтуер за видео конференции, предлагащ висока разделителна способност при съвместна работа в реално време и срещи лице в лице.

Новите серии мобилни компютри HP EliteBook и HP ProBook включват HP QuickWeb – приложение, позволяващо на потребителите да се свържат с мрежата за секунди, когато компютъра е изключен. HP QuickLook3, позволява на потребителите да преглеждат, пишат и редактират електронни писма, календара си и списъка с контакти, без да изчакват зареждането на основната операционна система на ноутбука. HP Power Assistant, който помага за отчитането и управлението на разхода на енергия на устройствата и техните компоненти, както и устойчива на разливане клавиатура с канал за оттичане на разлятата течност.

Освен това като допълнителна опция за новите HP EliteBook ще се предлага и HP Long Life Battery, която осигурява до 3 години жизнен цикъл. Такъв живот на батерията е двойно по-дълъг от този на повечето литиево-йонни батерии. Новата технология намалява броя на отпадъците, като изисква употребата на по-малък брой батерии нужни през жизнения цикъл на компютъра.

Цена и наличност

HP Probook 6440b и HP ProBook 6540b са налични в България от 12 януари 2010 г. на препоръчителна цена от 1599 лева с ДДС.

HP EliteBooks ще бъдат налични в България от началото на месец февруари 2010 г. на препоръчителна цена от 1899 лв. с ДДС.


Етикети: , , , , , , , , , , , , , , ,Коментари: