microSD имплементира NVMe

В раздел: Новини от на 25.02.2019, 2,134 показвания

Днес SD Association обяви карта microSD Express, предлагайки популярните PCI Express и NVMe интерфейси, заедно със стария microSD интерфейс за обратна съвместимост. Подобно на SD Express, microSD Express използва PCIe интерфейс, осигуряващ максимална скорост на предаване на данни от 985 MB/s, а горния слой на протокола NVMe дава възможност за разширен механизъм на достъп до паметта, позволявайки нов набор от възможности за мобилните устройства.

МicroSD Express, дефинирана в спецификацията SD 7.1, ще се предлага в различни варианти като microSDHC Express, microSDXC Express и microSDUC Express.

МicroSD Express ще осигури необходимите скорости за прехвърляне на големи количества информация, генерирана от интензивната безжична комуникация, приложения, които са гладни за висока скорост на картите-памет и мобилни изчислителни устройства, постоянно развиващи се игрални системи, многоканални IoT устройства, многобройни автомобилни приложения, мобилни видеоклипове с висока резолюция екшън камери, 360o видео, VR и др.

MicroSD Express използва добре познатите PCIe 3.1 и NVMe v1.3 спецификации, дефинирани съответно от PCI-SIG и NVM Express за втория ред пинове. PCIe 3.1 включва под състояния с ниска консумация (L1.1, L1.2), позволяващи маломощни реализации на SD Express за мобилния пазар. В допълнение, SD Express картите със значително по-високи скорости на пренос на данни се очаква да консумират по-малко енергия от традиционните microSD карти, като същевременно запазват една и съща максимална консумирана мощност. Картите осигуряват на разработчиците на системи нови възможности, предлагани от PCIe и NVMe, като Bus Mastering, Multi Queue (без заключващ механизъм) и Host Memory Buffer. Като разчитат на успешни протоколи, които вече са на пазара.

Тук може да прегледате целия pdf , публикуван от SD Association


Етикети: ,Един коментар

  1. 1 Barabata // 25.02.2019 в 16:34

    Тези карти тепърва ще се развивват. Пренос на голям обем от данни и бързо изисква енергия -> разсейване на топлина … Е с SD карта и това нямам как да се получи. Ще е като малките USB LAN карти – слагаш и работи и след малко е загряла и вече прекъсва и ако я оставиш така по някое време вече не работи …
    Ще има подобрение в скоростите , но да гони SSD-тата … след години евентуално ще стигне сегашните им нива.

Коментари: