Новите процесори 2010 Intel Core Processor Family са вече и в България

Новите процесори 2010 Intel Core Processor Family са вече и в България

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 20.01.2010, 7,401 показвания

Най-интелигентната и най-усъвършенствана технология в индустрията е на разположение в разнообразие от ценови нива и се предлага от редица местни компании

Днес Intel Corporation представи своята изцяло нова фамилия процесори 2010 Intel Core в България няколко дни след тяхната световна премиера. Новите процесори за настолни и преносими компютри се предлагат от няколко компании, опериращи на българския пазар – Acer, Asbis, Asus, CMM97, HP, Lenovo, MSI, Multirama, Sony и Toshiba. Фамилията процесори 2010 Intel Core предоставя безпрецедентна интеграция и интелигентна производителност, включително Intel Turbo Boost Technology за лаптопи, настолни компютри и embedded устройства. Представянето на новите чипове Intel Core i7, i5 и i3 съвпада със старта на революционния нов 32 нанометров (nm) производствен процес на Intel – който за първи път в историята на компанията ще се използва за незабавно производство и предлагане на процесори и характеристики на разнообразие от ценови нива и интегрира high-definition графика в самия процесор. Тези безпрецедентни иновации са отражение на инвестицията на Intel в размер на $7 милиарда, обявена в началото на миналата година във време на глобална икономическа рецесия. Новите 2010 Intel Core процесори са произведени по 32nm процес на компанията, който включва второто поколение Intel high-k metal gate транзистори. Тази техника, заедно с други подобрения, помага да се увеличи скоростта на компютъра, като същевременно се намалява потреблението на енергия.

Иринел Бурлою, мениджър “Бизнес развитие” на Intel Corporation за България и Румъния, заяви:

“Ние от Intel сме щастливи да представим в България плеяда от първите в света интуитивни процесори – 2010 Core processor family. Новите процесори обхващат всички компютърни ценови сегменти и ние сме убедени, че българските потребители ще имат голямо разнообразие, от което да изберат лаптоп или настолен компютър, който да отговаря най-добре на техните компютърни нужди. С гордост можем да кажем, че при фамилията процесори 2010 Core скоростта среща интелигентността, така че потребителите да получават увеличена производителност, когато се нуждаят от нея, както и намалена консумация на енергия, когато нямат нужда от производителност.”

На базата на хитовата микроархитектура на Intel “Nehalem” тези нови настолни, мобилни и embedded процесори дават интелигентна производителност за музика, игри, видео, филми, снимки, социални мрежи и други взискателни масови приложения. В допълнение, ултра тънки лаптопи с изцяло новите 2010 Intel Core процесори предоставят баланс между производителност, стил и дълъг живот на батерията за елегантни системи с дебелина под 2,5 см. Новите процесори Intel Core i7 и Core i5 включват също и Intel Turbo Boost Technology за адаптивна производителност и по този начин за по-интелигентна работа на компютрите. Intel Turbo Boost Technology автоматично и интелигентно ускорява производителността, динамично се настройва към натоварването, за да даде на потребителите незабавно увеличаване на производителността, когато им е нужно. Intel Hyper-Threading Technology, която е включена в процесорите Intel Core i7, Core i5 и Core i3, прави възможна интелигентната работа с много задачи едновременно, като позволява на всяко процесорно ядро да обработва множество “нишки” и по този начин предоставя удивителна бързина на реакцията и висока производителност, балансирана с водещата за индустрията енергийна ефективност, когато се обработват няколко задачи едновременно. Като поддържа изцяло новите 2010 Intel Core процесори, Inte 5 Series Chipset е първото single-chip chipset решение на компанията, разработено от просто свързване на компонентите – до предоставяне на редица иновации и възможности на платформите. Фамилията Intel Core има също и техники за спестяване на енергия, като една – наречена от Intel “hurry up and get idle” или “HUGI,” позволява на процесорите бързо да завършват задачите, докато запазват живота на батерията.

Изцяло новата фамилия процесори 2010 Intel Core е първата, която интегрира графични възможности в процесори за масови компютри. С Intel HD Graphics, процесорите предоставят удивителна визия и плавен high-definition (HD) video playback. Това е и първото в индустрията интегрирано решение, което предоставя multi-channel Dolby TrueHD и DTS Premium Suite звук за домашно кино. В допълнение, Intel HD Graphics поддържа масови и леки 3-D игри без необходимост от допълнителна видео карта, и предлага пълна поддръжка за новата операционна система на Microsoft Windows 7. Друга интуитивна характеристика достъпна за потребителите на ноутбуци от масов клас включва Intel Switchable Graphics, която позволява на потребителите, които играят много интензивни по отношение на графиката игри, да превключват между вградената графика на Intel към допълнителна карта в движение – без да се налага на рестартират компютъра, за оптимален живот на батерията и производителност.


Етикети: , , , , , , , ,Един коментар

  1. 1 Николай Цеков (geniusloci) // 20.01.2010 в 20:35

    HUGI просто кърти като име на технология!

    На събитието не бях, то всъщност освен ти, като технически съпорт, май всички разбрахме, че изобщо ще има такова онзи ден. Което ме ядосва доста, както писах в mobility.bg.